Näin saat litteän vatsan

Haaveissa litteä vatsa? Valitse vatsatreeni ongelmakohtasi mukaan, ja haaveesta tulee totta.

Pömppövatsa

Alavatsassa on yleensä enemmän rasvaa kuin vatsan keski- ja yläosassa, ja siksi vatsa pömpöttää. Keskity syviin vatsalihaksiin, pinnallisten vatsalihasten alaosaan ja terveelliseen ruokavalioon.

Kun saat lisää voimaa vatsalihaksiin, alaselän ryhti suoristuu ja lihaskorsetti kuroo pullotusta sisään. Erityisen hyvin keskivartalon hallinnan treenaaminen puree, jos sinulla on notkoselkä.

Pyöreä vatsa

Kaipaat monipuolista treeniä, kuten staattisia liikkeitä, rutistuksia ja kiertoja. Kun samalla poltat rasvaa lihasten ympäriltä, alkaa keskikroppasi muoto muuttua. Jos vatsa on päässyt kumpumaiseksi, on rasvaa yleensä myös vatsaontelossa, vatsalihasten sisäpuolella. Aerobinen liikunta tekee sinulle erityisen hyvää.

 

Tasapaksu vyötärö

Jos vyötärösi on kurviton, vältä raskaita sivutaivutuksia ja kiertoliikkeitä, jotta kyljen lihakset eivät kasva liikaa. Tee staattisia pitoja ja kunnon rutistuksia, jotta saat suoraan vatsalihakseen muotoja.

Treenaa tiukasti myös yläselän lihaksia. Kun ylävartalosta tulee hieman leveämpi, vyötärösi näyttää kapeammalta – erityisesti jos sulatat vyötäröltä ne pari viimeistä kiloa.

Jenkkakahvat

Parhaat aseet kylkiin ja alaselän sivuille jumahtaneisiin jenkkakahvoihin ovat terveellinen ruokavalio sekä monipuolinen ja reippaasti kaloreita kuluttava liikunta.

Vatsatreenin pitää olla mahdollisimman vaihtelevaa, mutta parhaiten jenkkisten alla olevia lihaksia koulivat kiertoliikkeet ja kyljen lihaksiin osuvat staattiset liikkeet. Toisin kuin moni luulee, loputtomat sivutaivutukset eivät kuluta kahvoja pois.