Mailapelaaja, treenaa voimaa ja liikkuvuutta

Mailapelaaja tarvitsee tarvitsee monipuolista liikeärsytystä, jotta kehityt. Kokeile näitä lajeja, jotta saat vastapainoa treeniisi.

Mailapelaaja vauhdikkaissa pallopeleissä korostuvat ketteryys, tasapaino, nopeat suunnanmuutokset ja koordinaatio. Treenaa vastapainoksi myös voimaa ja liikkuvuutta sekä tarpeen mukaan kestävyyskuntoa.

1. Joogaa

Jooga ja kaikki joogan tyylinen rauhallinen liike rauhoittavat kehoa ja hermostoa ja antavat
vastapainoa pallopelien nopeatempoisuuteen.

2. Venyttele

Suosi dynaamisia aktiivisia ja staattisia aktiivisia venytyksiä. Ota mukaan myös staattisia passiivisia venytyksiä ja etene niissä maltilla pidempiin ja syvempiin asentoihin.

3. Lyhyitä voimaharjottelusarjoja

Hermostollinen voimaharjoittelu, jossa tehdään lyhyitä 1–6 toiston sarjoja ja haetaan
enemmän räjähtävyyttä, edesauttaa pelikentällä suoriutumista. Perusvoimaa ja pitkiä sarjoja kannattaa tehdä silloin tällöin.

4. Palaudu kestävyysliikunnan parissa

Kaikki kestävyyttä kohentava tekeminen, kuten luonnossa liikkuminen, kävely ja sauvakävely, uinti ja vesijuoksu tai mikä itsellesi sitten onkin mieleistä, on tärkeää palautumisen kannalta.

Tähän kannattaa kiinnittää huomiota, koska huonosti palautunut keho on loukkaantumisalttiimpi ja nopeissa pallopeleissä nyrjähdysten ja muiden akuuttien vammojen riski on jo lähtökohtaisesti isompi.

Asiantuntija: Jukka Rajala, Movement Coach

Lue myös:

Padel on aina hauskaa, vaikka samalla kilpaillaankin”

Helppoa joogaharjoitusta jokaiseen päivään – 5 helppoa asanaa

 

Teksti Johanna Lätti
Kuvat iStock