”Padel on aina hauskaa, vaikka samalla kilpaillaankin”

Elina Sohlberg innostui huippusuositusta padelista jo muutama vuosi sitten. Laji kutkuttelee kilpailuviettiä mutta antaa myös mahdollisuuden harrastaa porukalla.

Elina Sohlberg kokeili padelia ensimmäisen kerran viisi vuotta sitten perheen kanssa ja koukuttui nopeasti. Sen jälkeen pelaamisessa tuli kuitenkin pitkä tauko, koska muita harrastajia oli vielä vähän. Nyt padel on onneksi kovassa nosteessa.

”Harrastin nuorena kilpamiekkailua ja vanhempanakin olen kilpaillut siinä veteraanisarjassa. Tykkään myös useimmista pallopeleistä kuten tenniksestä ja golfista. Niihin verrattuna padelissa pääsee nopeasti käsiksi pelaamiseen. Palloralleja voi saada aikaiseksi sellaisenkin pelaajan kanssa, joka kokeilee lajia ensimmäistä kertaa. Myös komboja voi vaihdella; kentällä voi olla yhtä aikaa eri tasoisia pelaajia ja lapsiakin.”

Padel on sosiaalinen peli

”Olen kilpailuhenkinen, mutta myös sosiaalisuus on minulle tärkeää. Padelissa kenttä on pieni ja pelaajia tarvitaan neljä, joten porukka on koko ajan lähellä. Jos pelaisin superitsekkäästi, juoksisin koko ajan yksin pallojen perässä. Hienointa pelaaminen on kuitenkin silloin, kun yhteistyö parin kanssa sujuu. Lisäksi Suomeen on rakennettu uusia kenttiä, joissa on lounget, jonne voi jäädä pelin jälkeen juttelemaan. Kiva, että tämä tapa on tulossa meillekin.

”Kun menee kentälle, ei tekisi millään mieli lopettaa.”

Pelaaminen on kiva tapa tavata kavereita, joten olen perustanut padel-ryhmät golf-vanhemmille, sisaruksilleni ja parille naisporukalle. Iso rinki on tarpeen, sillä kaikki eivät pääse aina pelaamaan. Kun menee kentälle, ei tekisi millään mieli lopettaa. Yhdessä tunnissa pääsee vasta vauhtiin, kaksikin menisi hyvin. Ja jos pelaajia on paikalla neljän sijaan viisi, kukaan heistä ei malttaisi jäädä tauolle.”

Padel on helppo harrastus

”Välinelaji padel ei ole: mailan ja pallot voi aina vuokrata kentältä, ja alkuun niin kannattaa varmaan tehdäkin. Ja vaikka padelia varten on suunniteltu omia kenkiä, mitkä tahansa sisäpelikengät käyvät.

Alkuun pääsee siis tosi pienellä panostuksella. Kenttiä voi varata netistä. Vaikeinta alussa on ehkä pelikavereiden löytäminen, sillä kunnolliseen pelaamiseen tarvitaan neljä henkeä. Alkeiskurssi kannattaakin käydä jo siksi, että sieltä löytää muita harrastajia. Porukan miettimisessä kannattaa pitää rima alhaalla – hyvin erilaiset pelaajat ovat innostuneita tästä lajista. Kenttiäkin on erilaisissa paikoissa ja sekä sisällä että ulkona.

Padelissa pään saa nollattua hetkessä. Sitä voi harrastaa pelkästään liikkumisen ja hauskanpidon kannalta, mutta itse saan tyydytystä myös siitä, että osaan ennakoida peliä ja saan pallon sijoitettua hyvään kohtaan. Kun lajista pääsee jyvälle ja kehittyy tekniikassa ja peli­älyssä, koukuttuu vielä enemmän.”

Lue myös:

Lajihurahdus: Padel – joko olet testannut?

Lacrossepelaaja: Lajissa yhdistyvät äly, fyysisyys ja vauhti

Teksti Anu Piippo
Kuvat Elina Simonen