Löysät käsivarret? Ota motivaatiotoppi esiin ja tartu haasteeseen!

Kädet ovat siitä mukava lihasryhmä, että ne kehittyvät nopeasti.

Treenaavia naisia tutkittaessa on havaittu, että rasva palaa kaikkein sukkelimmin juuri käsistä. Tuloksia on siis luvassa!

Käsivarsissa sijaitsevat 2- ja 3-päinen olkalihas, eli tuttavallisemmin hauis ja ojentaja. Ojentaja on suurempi lihasryhmä ja kehittyy nopeasti. Ja koska ojentajat sijaitsevat niiden kuuluisien allien alla, niillä on suuri merkitys käsivarsien kiinteyteen.

Lue myös: Näin suunnittelet ikioman HIIT-treenin

Käsivarsien täsmäliikkeet

1. Ranskalainen punnerrus tangolla

Tämä liike on ojentajatreenin aatelia. Se rasittaa erityisesti ojentajien ylä- ja keskiosaa, eli juuri sitä aluetta, joka usein kaipaa jämäköitä lihasmuotoja täytteeksi.

● Käy selin penkille, tartu tankoon ja vie olkavarsia taakse niin, että ne ovat hieman takaviistossa. Koukista tästä asennosta kyynärpäitä ja laske tanko pään taakse.

● Punnerra tanko suorille käsille. Vedä hartioita alas kohti lantiota koko liikkeen ajan, jolloin saat lisätehoa liikkeeseen, muttet rasita turhaan niveliä.

● Tee 3 x 8–10 toistoa. Aloita 10–15 kilon painolla.

Lue myös: Tehotreeni ystävän kanssa? Katso 8 liikkeen tehokas tabata

2. Timantti­punnerrus

Punnerrukset tehoavat hyvin ojentajiin, jos liike tulee suurimmaksi osaksi kyynärnivelestä, kuten tässä liikkeessä. Kohta käsissäsi roihuaa!

● Asetu punnerrusasentoon penkkiä vasten. Sormet osoittavat toisiaan kohti ja ovat noin 5–10 sentin etäisyydellä.

● Koukista käsiäsi kyynärpäistä ja laske itseäsi alaspäin, kunnes kyynärnivelet ovat 90 asteen kulmassa. Punnerra itsesi ylös ojentajia käyttäen.

● Tee 3 x 10–12 toistoa. Aloita pitämällä polvia maassa. Kun tämä sujuu, voit tehdä liikkeen lattialla, varpaat maassa.

Lue myös: Janni Hussin 5 parasta crossfit-liikettä!

3. Jarruttava hauisliike

Nyt hauiksesi saavat sellaista rasitusta, että niiden on suorastaan pakko kiinteytyä ja muokkaantua. Ihminen pystyy tuottamaan eniten voimaa jarruttavassa lihastyössä, joten otetaan konsti käyttöön.

● Tue olkavarsi kylkeäsi vasten. Nosta paino ylös hieman toisella kädellä auttaen ja laske se sitten 5–6 sekunnin aikana alas.

● Tee 3 x 6–8 toistoa molemmilla käsillä. Aloita rohkeasti 8–10 kilon painolla.

Lue myös:

Parhaat joogaliikkeet, joilla saat teräshauikset!

Allit kiinteiksi – 3 tehokkainta täsmäliikettä!

Punttikonkareiden tehokikat