Baletista mukailtu barretreeni antaa suoran ryhdin ja vahvat jalat

Balettia harrastaneet sen tietävät: tangolla tehtävät perusliikkeet ovat tehokasta treeniä koko kropalle.

 

Demi-plié

➤ Seiso ryhdikkäänä ja käännä jalat aukikiertoon. Vie lapaluita yhteen ja alas. Tiivistä alavatsaa. ➤ Niiaa niin alas kuin pääset ilman että kannat nousevat. Peppu ei saa kääntyä taakse. Nouse ylös ja purista jalkoja yhteen. ➤ Toista 16 kertaa.

 

Demi-plié päkiöillä

➤ Tee sama liike kuin edellä mutta nyt relevéssä eli päkiöillä. ➤ Pidä aukikiertäjät koko ajan töissä eli käännä jalkoja ylhäältä asti aktiivisesti auki salmiakkikuvioon. ➤ Tee 16 toistoa.

 

Liuku sivulle ja päkiöille nousu

➤ Laita käsi tuolinselkämykselle. Pidä toinen käsi alhaalla edessä.  ➤ Liu’uta jalkaa sivulle, pidä jalat aukikierrossa. (kuvassa) ➤ Imaise sitten jalat reippaasti takaisin yhteen liu’uttamalla ulkojalan jalkapohjaa pitkin lattiaa. ➤ Tee 16 liu’utusta. Jää lopuksi plié-asentoon eli haara-asentoon polvet koukussa. ➤ Nouse relevéhen eli päkiöille. Laske sitten kannat hallitusti ylös ja alas. Tee 16 toistoa. Muista lapatuki ja pidä kannatus vatsassa.

 

Harjaukset

➤ Seiso hyvässä ryhdissä jalat aukikierrossa. ➤ Liu’uta jalkaa lattiaa pitkin eteen. Pidä jalka aukikierrettynä lonkasta asti. Ojenna nilkkaa ja varpaita niin paljon kuin mahdollista.➤ Liu’uta sitten jalka lattiaa pitkin takaisin. ➤ Tee 16 toistoa eteen, 16 sivulle (kuvassa) ja 16 taakse. ➤ Tee sama toiselle puolelle.

 

Bulgarialainen askelkyykky

➤ Nosta jalka tuolille. Hyppää reilusti eteenpäin, jotta olet tarpeeksi kaukana tuolista. Takajalan lonkankoukistaja saa venyä kunnolla. ➤ Käännä lonkkaluut suoraan eteen. Polvi ei saa ylittää varvaslinjaa. ➤ Kyykkää alas ja nosta samalla kädet ylös. Pidä keskikroppa tiukkana. ➤ Tee 8 toistoa, tee sitten sama toiselle jalalle.

 

Mikä barre?

Balettia harrastaneet sen tietävät: tangolla tehtävät perusliikkeet ovat tehokasta treeniä koko kropalle.

Ballerinatreenin takia ei tarvitse mennä enää tanssikouluun. Tavallisille kuolevaisille muokattu tankotreeni (barre = tanko) on supersuosittua Jenkeissä, jossa siihen ovat ihastuneet erityisesti mallit ja näyttelijät. Eikä ihme.

Barre parantaa ryhtiä ja napakoittaa keskikroppaa, mutta se muokkaa myös reisiä, peppua ja pohkeita. Erityisen hyvää treeni tekee jalkaterän pikku lihaksille: milloin muuten olet edes treenannut viimeksi ilman kenkiä!

Fitin barretreeni onnistuu pienessäkin tilassa ja ilman tuolia kummempia härpäkkeitä. Vaikka kropan hallinta ja huolelliset liikkeet ovat tässä treenissä avainasia, baletista ei tarvitse tajuta mitään. Voit olla oman elämäsi ballerina!