Metsässä juokseminen on nyt trendilajien ykkönen.

6 x näin pääset alkuun polkujuoksussa

Polkujuoksija Katja Korhonen vinkkaa, miten sinäkin innostut trendilajista.

1. Ole utelias

Suomessa on lukemattomat määrät juostavia polkuja. Poikkea vaikka aluksi maantielenkiltä pienen pätkän ajaksi metsään juoksemaan. Ota puhelin mukaan, niin voit paikantaa itsesi tuntemattomillakin reiteillä.

2. Hanki lenkkikavereita

Tutustu polkuihin kavereiden tai polkujuoksuryhmien kanssa. Tsekkaa Facebookin polkujuoksuryhmät tai hae lenkkiseuraa.

3. Polku opettaa juoksemaan

Poluilla juokseminen on ihmiselle luontainen tapa liikkua. Voit luottaa siihen, että polku opettaa sinut juoksemaan. Ajan mittaa askel tottuu muuttuvaan maastoon.

4. Nauti luonnosta

Mene metsään nautiskelemaan ja ihmettelemään. Älä kiirehdi! Voit aloittaa vaikkapa kävellen ja vaihtaa hölkkään tai juoksuun alamäissä. Keskity kuuntelemaan kehoasi ja tuntemuksiasi, älä tuijota aikaa tai kilometrejä. Ylämäet voit kävellä, jos siltä tuntuu.

5. Hanki hyvät juoksutossut

Hyvät ja itsellesi sopivat kengät ovat tärkein varuste. Mieti, millaisilla kengillä olet tottunut juoksemaan ja millaisilla reiteillä aiot juosta. Hanki tarpeen mukaan polkujuoksukengät tai maastoon tarkoitetut tossut.

6. Mukavat lenkkivaatteet

Pue päällesi mukavat vaatteet, jotka eivät hierrä. Ota taskuun, reppuun tai juoksuliiviin vähän evästä ja juomaa, etenkin, jos juokset pidempään. Parin tunnin lenkin jälkeen pari palaa maitosuklaata, tuore pulla tai suolapähkinät maistuvat takuulla.

Seuraa Katjaa Instagramissa @kisulainen

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lue myös:

Kuukaudessa juoksu sujumaan

Näin vältät juoksijan selkävaivat

Tunnista juoksijatyyppisi

Tilaa Fit!

Teksti Johanna Lätti kuva Fotolia