Vältä smoothiemokat!

Pirtelön pyöräyttely on helppoa hommaa, mutta jos haluat niistä täydellisen terveellisiä, vältä nämä mokat.

1. Liikaa hedelmiä

Hedelmät ovat – totta kai – terveellisiä ja antioksidantteja ja vitamiineja pullollaan, mutta niiden mukana tulee myös tukusti fruktoosia. Se ei ole verensokerin ja painonhallinnan kannalta ykkösjuttu. Tarkkaile, ettei smoothiesi koostu pelkästä banskusta.

2. Liian vähän kasviksia

Mitä enemmän vihreää vihannesta, sen parempi on juomasi. Jos ajatus klorofyllinvihreästä tuo mieleen nurmikentän natustelun, puserra sekaan limeä tai sitruunaa, niin johan raikastuu.

3. Liian vähän kuitua ja protskua

Jotta vatsa toimii ja lihakset kasvavat, on hyvä heittää tehariin myös jotain kuitu- ja protskupitoista. Samalla juoma pitää paremmin nälkää ja tuntuu ruokaisammalta, eikä pelkältä värilliseltä vedeltä. Kokeile kreikkalaista jogurttia, tofua tai raejuustoa. Kuitulisää saa chiasta, marjoista ja avokadosta.

5. Liikaa makeutusta

Hunajaa, jätskiä, vähän sokrua… Jollainhan sitä makean makua pitää saada! No ei ihan. Aikamoinen sokeriöverinen kaloripommi on silloin lasissa. Suu tottuu nopeasti täysin makeuttamattomaankin smoothieen, ja sopivaa makeutta saa tolkullisesta määrästä hedelmiä, tilkasta mantelimaitoa tai lusikallisesta jogurttia.

6. Liikaa jäitä

Juoman pitää olla vilpoista ja virkistävää, ei mitään kainalonlämmintä litkua. Jäämurska on hyvä idea, mutta älä liioittele, ettei juomasta tule vetinen sohjo. Käytä pakastemarjoja ja jäähdytä pakkasessa hedelmänpalat.