Tuulian arkiaamut lähtevät käyntiin nopean vihersmoothien voimalla. Viikonloppuisin aamupalaan käytetään enemmän aikaa ja vaivaa.

Ruokabloggaaja Tuulia Järvinen: ”Aiemmin korvasin ateriat karkeilla”

Ruokabloggaaja Tuulia Järvinen teki täyskäännöksen sokerihiirestä terveellisen ruoan puolestapuhujaksi ja reseptisuunnittelijaksi.

”Olen nauranut usein ystävieni kanssa, että universumilla on loistava huumorintaju. Kun aiemmassa työssäni herkuttelutuotteiden valikoimapäällikkönä mietin, miten saisin ihmiset syömään enemmän karkkia, nyt teen työkseni terveellisiä reseptejä ja ateriasuunnitelmia. Polkuni on ollut vähän erikoinen.

Muistelen kauhulla entistä elämäntyyliäni. Tein 12-tuntisia työpäiviä ja harrastin rankkoja ja repiviä lajeja, kuten savatea ja hot joogaa. En levännyt juuri koskaan. Työhuoneessani oli pakasteallas täynnä jäätelöä ja kaapit pullollaan karkkeja ja keksejä, ja jos en ehtinyt syödä, korvasin ateriat herkuilla.

Olin koko ajan uupunut, sain iho-oireita ja selkäkipuja. Olen herkkä verensokerin heittelylle ja elämäntyylilläni järjestin itselleni pelkkiä piikkejä. Välillä olin hirveissä energioissa ja sitten nuupahdin ja nukahtelin ratikkaan kotimatkalla. Lisäksi olin aika kova party girl.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kasviksia ja gluteenitonta

Kun olin tarpeeksi kauan voinut huonosti, havahduin miettimään, miten voisin kohentaa jaksamistani. Aloin kiinnittää huomiota syömisiini ja samalla huomasin, että olenkin hyvä ja luova keittiössä. Se oli iso oivallus ihmiselle, joka ei ollut juurikaan tehnyt ruokaa ennen kuin täytti 30. Reseptien suunnittelusta tuli intohimoni ja opiskelin myös hyvinvointivalmentajaksi.

Nykyään syömiseni perustuu muutamaan perusjuttuun. Syön vähintään puoli kiloa kasviksia päivässä ja riittävästi kuituja, proteiinia ja hyviä rasvoja. Näin verensokerini pysyy tasaisena ja suolisto toimii. Hiilarit ajoitan iltaan niiden rauhoittavan vaikutuksen vuoksi. Kuusi vuotta sitten jätin gluteenin pois, mikä auttoi jatkuviin vatsakipuihin ja turvotukseen.

Arkena ei kikkailla

Lounaan syön yleensä ulkona ja suosin paikkoja, joista saan raikasta ja ravitsevaa ruokaa, mielellään luomua. Syön isoja annoksia, jotta en joudu puputtamaan leipää nälkääni. Pidän siitä, että ruoka näyttää kauniilta, ja blogissani haluan tarjota visuaalista inspiraatiota, mutta arjen kiireessä en ripottele yrttejä tai marjoja riviin annosten päälle. Keskityn siihen, että ruoka on terveellistä, ravitsevaa, täyttävää ja herkullista. Kokkaan yksinkertaisia linssipatoja tai yhdistän paria terveellistä raaka-ainetta, kuten kvinoaa, kikherneitä ja parsakaalia sekä mausteita. Työkseni teen reseptiikkaa yrityksille, joten usein syön myös sitä, mitä olen kuvauksiin valmistanut. Välillä lähden pimpottelemaan naapureiden ovikelloja ja he yleensä ilahtuvat, kun saavat yllätyskakkuja.

Vaikka syön viisi kertaa päivässä ja teen reseptejä, en kyllästy ruokaan. Taidan ottaa kiinni menneitä vuosiani. Uusin projektini on Venner-ruokapalvelu. Sen kautta voi ostaa terveellisen ja ravitsevan ruokakassin vähävaraiselle perheelle. Haluan työlläni vaikuttaa siihen, että ihmiset voisivat tulotasosta riippumatta syödä laadukasta ruokaa.”

Tuulian Instagram @wellberries

wellberries.com

venner.fi

Lue myös:

Moukarinheittäjä Ilse Kaaja: ”Hauikseni eivät mahdu mekkoihin”

Kaisa Jaakkola: ”En ole ruokanatsi äitinäkään”

Syömishäiriöstä toipunut Lotta Harala: ”Stressasin jokaista suupalaa”

Teksti Johanna Lätti