Parhaat energiaruuat

Veto poissa tai pimeys masentaa? Näistä ruuista tankkaat itseesi energiaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mitä kannattaisi tankata, kun…

on veto poissa? Laadukasta ja verensokeria tasaavaa ravintoa eli esimerkiksi vihreitä vihanneksia, kuten parsa- ja lehtikaalta, hapanmaitotuotteita, pähkinöitä ja palkokasveja. Paljon vettä kyytipojaksi.

työ- tai koulukiireet stressaavat? Stressi aiheuttaa vitamiinien puutosta, joten esimerkiksi C-vitamiinia voisi tankata marjapirtelöistä, joissa on ruusunmarja- tai acerolakirsikkajauhetta. Pähkinöissä on E- ja B-vitamiineja, jotka rauhoittavat hermostoa. Lisäksi täysjyväviljatuotteita ja kananmunia. Kahvi kannattaa vaihtaa mieltä rauhoittavaan vihreään luomuteehen, jota voi juoda neljäkin kuppia päivässä.

flunssakierre piinaa? Marjapirtelöitä, joissa on liotettuja pähkinöitä ja/tai siemeniä, myös tyrnimehu toimii. Täysjyväviljatuotteita, kananmunia ja valkosipulia. Teetä, jossa on inkivääriä, sitruunaa ja kookosöljyä (haudutus 10–15 min).

pimeys masentaa? Viherpirtelöitä, joissa on hamppu- tai rypsiöljyä. Rasvaista kalaa, saksanpähkinöitä ja kurpitsansiemeniä. Eli omega-3-rasvahappoja, jotka ovat aivojen ja hermoston rakennusainetta, ja tutkimusten mukaan lieventävät masennusoireita.

Vinkit antoi ravintovalmentaja Annika Havaste