Noora Löfgren: ”Laihduin 50 kiloa, kun aloin syödä”

Noora oivalsi, että laihtuakseen pitää syödä.

Suhteeni ruokaan oli aikaisemmin vinksallaan. Söin aikaisin aamulla ja seuraavan kerran iltamyöhään, kroppani oli totaalisella säästöliekillä ja kiloja kertyi. Annoskoot olivat isoja, syömäni ruuat älyttömiä: kahmalokaupalla vaaleaa leipää tai suolaista ja rasvaista pastaa.

Käännekohta oli Cheekin keikka Olympiastadionilla. Otin fanikuvan jääkiekkoilija Mikael Granlundin kanssa ja otoksen nähtyäni totesin, että nyt riittää. Kolmen raskauden jälkeen vaaka näytti 116:ta kiloa ja fyysinen kuntoni oli rapistunut.

Lue myös: ”Jätin sokerin ja laihduin lukioaikaisiin mittoihini”

Aloitin päivittäisillä kävelyillä. Säännöllinen liikunta toi uuden elementin olotilaani: nälän. Aiemmin porskutin kuin kameli syömättä, nyt ruokaa teki mieli. Aloin syödä useammin mutta olin edelleen hakoteillä syömisen. Puolisen vuotta sinniteltyäni palkkasin personal trainerin.

Hän laittoi kuntoon paitsi treenin, myös syömisen. Ruokapäiväkirjaani katsoessaan hän ihmetteli, missä ovat kasvikset. Eivät missään, sillä inhosin niitä. Treenarini ohjeilla aloin tutustua kasviksiin, vaikka aluksi jouduin soseuttamaan ne kuin vauvalle. Pikkuhiljaa totuttelemalla kasvisvammani parani ja jopa munakoiso alkoi maistua.

Toinen pt:n tekemä huomio oli, että söin kulutukseeni nähden aivan liian vähän, pahimmillaan vain puolet oikeasta kalorimäärästä. Ruokavaliooni tykitettiin siis roimasti lisää kasviksia, ja ruokailurytmi ruuvattiin kuntoon. Jouduin laittamaan puhelimeen muistutuksen, etten unohtanut syödä.

Oli yllättävän vaikeaa saada alas niin suuria määriä ruokaa, mutta paino alkoi pudota vauhdilla, kun aineenvaihdunta hyrähti kunnolla käyntiin.

Nyt olen viitisenkymmentä kiloa kevyempi kuin aloittaessani. Ihoni on hyvässä kunnossa, ja vatsani toimii. Ennen en käynyt vessassa juuri yhtään enkä edes hikoillut! Nyt treeni maistuu ja energiaa riittää – elämänlaatu on parantunut kokonaisvaltaisesti.

Pää ei aina meinaa pysyä muutoksessa mukana. Sovittelin jokin aika sitten L-koon talvitakkia, kun yhtäkkiä tajusin, että oikea koko on nykyään S. Nyt pitäisi vielä saada uusi yhteiskuva Granlundin kanssa!

Lue myös: ”Nopea laihdutus ei onnistu” ja muut dieettimyytit

Näin syön

Aamiainen

Ruispuuro ja kananmuna.

Välipala

Banaani ja riisikakku.

Lounas

Kanapastaa ja raejuustoa, sitä on joka aterialla. Salaatti.

Välipala

Kaksi tuntia ennen treeniä rahkaa ja marjoja.

Päivällinen

Uunijuureksia, kalaa ja salaattia.

Iltapala

Tattarinäkkileipää ja banaanilettuja.

Lue myös:

Hiilihydraatit eivät ole pahasta ja 9 muuta vinkkiä liikkujan ruokavalioon

Kaksi tarinaa: Näin valitsin ruokavalioni

5 tärkeintä kalaa, jotka tarvitset ruokavalioosi