Munankuorijauhe on halpa kikka lisätä kalsiumia smoothieen tai leipätaikinaan. Mutta mitä ihmettä se on?
Luusto ja hampaat saavat kalsiumista lujuutensa. Sitä tarvitaan myös sydämen, lihasten ja hermoston toimintaan. Jos ruokavaliosta puuttuu kalsiumin lähteet, on tärkeää varmistaa kalsiumin saanti. Sitä saa toki purkista, mutta mitä jos ottaisit vanhan hävikkikikan käyttöön ja jauhaisit munankuoret jauheeksi?
Kuoressa on 40 prosenttia kalsiumia, ja noin 2,5 mg munankuorijauhetta riittää päiväannokseksi. Tutkimusten mukaan jauhe imeytyy paremmin kuin ravintolisät.
Lisää munankuorijauhetta smoothieen tai leipätaikinaan.
Tee munankurijauhe näin
Huuhtele munankuoret juoksevan veden alla. Älä poista kalvoja kuorista, niissä on muun muassa kollageenia.
Laita kuoret kiehuvaan veteen ja keitä 10 minuuttia. Kaada kuoret siivilään ja valuta vesi pois.
Siirrä kuoret uunipannulle ja paista 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
Anna kuorien viiletä ennen kuin laitat ne blenderiin. Jauha hienoksi jauhoksi. Säilytä jauhoa ilmatiiviissä astiassa.
Lue myös: