Riisi, peruna, pasta, blaah! Korvaa perinteiset lisukkeet kesäkurpitsaspagetilla, kukkakaaliriisillä ja papuranskiksilla.
Kesäkurpitsaspagetti
- Kevyt ja vähähiilarinen huijaripasta toimii ihanasti jauhelihakastikkeen ja lihapullien petinä.
- Suikaloi kesäkurpitsa raastimella tai juustohöylällä ja keitä pari minuuttia suolatussa vedessä.
Kukkakaaliriisi
- Raasta raaka kukkakaali raastimella tai tehosekoittimessa hienoksi.
- Toimii myös keitettynä: nakkaa raastettu kukkis kevyesti suolattuun, kiehuvaan veteen pariksi minuutiksi. Muista valuttaa huolellisesti ennen tarjoilua. Kukkakaaliriisi on hyvää myös salaatin seassa.
Papuranskikset
- Vihreistä pavuista syntyy kiva kaveri broilerille.
- Kaada pakastepavut uunivuokaan, lorota hieman öljyä ja ripaus suolaa päälle.
- Paista 200 asteessa puolisen tuntia, mutta pidä huolta, etteivät pavut pala.