Kasviksia grilliin!

Nyt grillataan vegaanisesti. Lautaselle kypsyy ihanan kevyitä ja herkullisia annoksia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Grillattua melonia ja fenkolisalaattia

Neljälle

Valmistusaika 20 minuuttia

¼ pieni vesimeloni

4 rkl oliiviöljyä

2 kokonaista fenkolia

1 rkl mustia seesaminsiemeniä

suolaa

mustapippuria

Tee näin:

  1. Kuumenna grilli noin 200 asteeseen. Jos käytät hiiligrilliä, se on valmis, kun hiilet hehkuvat valkoisina.
  2. Kuori meloni ja leikkaa se paksuiksi kolmionmuotoisiksi viipaleiksi. Ripottele päälle 2 rkl oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Voitele grilliritilä öljyllä ja nosta sen päälle vesimelonin palat. Grillaa noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Valmiit palat ovat hienokseltaan tummuneet. Nosta melonit grillistä.
  4. Irrota fenkolista vihreät osat ja säästä ne myöhempää käyttöä varten. Leikkaa valkoisesta osasta kanta pois ja leikkaa jäljelle jäänyt osa esim. terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi.
  5. Nosta fenkolisiivuja ja vesimelonia lautasille. Pirskota päälle oliiviöljyä ja koristele seesaminsiemenillä ja fenkolin tillimäisillä lehdillä.

 

Sateenkaarivartaat

Neljälle

Valmistusaika 30 minuuttia

4 violettia perunaa (miel. Vitalot-lajiketta)

1 pieni kesäkurpitsa

1 punainen paprika

¼ pientä ananasta

2 nektariinia

100 g kirsikkatomaatteja

4 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Tee näin:

  1. Kuumenna grilli noin 200 asteeseen. Jos käytät hiiligrilliä, odota, kunnes hiilet hehkuvat valkoisina.
  2. Keitä perunoita kymmenisen minuuttia suolatussa vedessä pienessä kattilassa. Perunat ovat valmiit, kun veitsen terä painuu juuri ja juuri niistä sisään. Huuhtele perunat, anna jäähtyä ja puolita.
  3. Esivalmistele vihannekset ja hedelmät eli tarvittaessa kuori ne ja poista siemenet sekä pilko sopiviksi paloiksi. Pujota ne sekä perunanpuolikkaat vartaisiin. Voitele vartaat oliiviöljyllä ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
  4. Voitele grilliritilä kevyesti. Nosta vartaat grilliin ja anna kypsyä välillä käännellen viitisen minuuttia.
  5. Nosta vartaat grillistä ja anna niiden jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

 

Lue myös:

Ihanaa ruokaa yrteistä

3 x vegaaninen herkkupasta

Teksti Stockfood/Tekstikuva
Kuvat Stockfood/Tekstikuva