3 x vegaaninen herkkupasta

Tehdään pasta carbonarasta tai ricotasta vegaaniset versiot! Tai valmistetaan tomaattispagetti uunissa!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vegaaninen ricottapasta purkissa

Neljälle
Valmistusaika 20 minuuttia

Vegaaninen ricotta:
2 ½ dl cashewpähkinöitä
¾–1 dl vettä
½ sitruuna
1 rkl ravintohiivahiutaleita
½ valkosipulinkynsi
2 rkl silopersiljaa
½ tl suolaa

Kokoamiseen:
450 g simpukkapastaa
450 g (6–7 dl) parsakaalin kukintoja
1 pieni punasipuli

Tee näin:

1. Valmista ensin vegaaninen ricotta. Liota cashewpähkinöitä 10 minuuttia kulhossa, jossa on kuumaa vettä. Valuta vesi pois ja kuivaa pähkinät. Purista sitruunasta mehu ja silppua persilja. Nosta kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai vastaavaan ja sekoita niistä paksu ricotta­juuston kaltainen tahna. Peitä astia ja siirrä viileään.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan noin 10 minuuttia. Kun pasta on kiehunut 6 minuuttia, lisää kattilaan parsakaalin kukinnot. Valuta hyvin.
3. Jaa ricotta neljään astiaan, esimerkiksi lasipurkkiin. Nostele päälle pastaa, parsakaalia ja ohueksi viipaloitua punasipulia. Mausta suolalla ja pippurilla ja aseta tarjolle.

 

Vegaaninen spagetti carbonara

Kuudelle
Valmistusaika 35 minuuttia

2 ½ dl cashewpähkinöitä

3 dl makeuttamatonta mantelimaitoa

450 g spagettia

2 rkl oliiviöljyä

300 g savustettua tofua

2 valkosipulinkynttä

2 rkl vegaanista kermajuustoa

1 rkl ravintohiivahiutaleita

2 rkl silopersiljaa

suolaa

mustapippuria

Tee näin:

  1. Kaada cashewpähkinät kulhoon, jossa on kuumaa vettä, ja anna liota 10 minuuttia. Valuta.
  2. Kumoa pähkinät ja 2 ½ dl mantelimaitoa monitoimikoneeseen tai blenderiin. Käytä kantta. Sekoita voimakkaasti, kunnes massa on tasaista ja kermamaista. Ohenna seosta vielä tarvittaessa manteli­maidolla.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Spagetin kiehuessa kuumenna oliiviöljy kasarissa. Lisää kuivattu ja paloiteltu tofu ja hyppysellinen suolaa. Kuullota noin 4 minuuttia, kunnes tofu on kullankeltaista.
  5. Sekoita tofuun hienoksi murskattu valkosipuli ja kypsennä minuutin ajan. Lisää joukkoon vähitellen sekoittaen puolet tekemästäsi pähkinätahnasta. Lisää lämpöä niin, että seos alkaa kiehua. Vatkaa sekaan vegaaninen kermajuusto ja ravintohiivahiutaleet. Pienennä lämpöä niin, että kastike pysyy lämpimänä.
  6. Kun spagetti on al dente, valuta se. Kumoa spagetti kastikkeeseen ja sekoita. Lisää sekoitellen hienoksi hakattu persilja. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.

 

Vegaaninen uunitomaattispagetti

Neljälle
Valmistusaika 1 tunti

4 isoa terttutomaattia

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

1 dl basilikanlehtiä silputtuna

450 g spagettia

2–3 rkl ravintohiivahiutaleita

suolaa

mustapippuria

Tee näin:

  1. Kuumenna uuni 180 ­asteeseen.
  2. Nostele pilkotut tomaatit ja murskatut valkosipulinkynnet korkealaitaiselle uunipellille. Ripottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 35–40 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmeitä.
  3. Nosta pelti uunista ja anna tomaattien jäähtyä 5 minuuttia. Siirrä ne monitoimikoneeseen tai murskaa ne tehosekoittimella tasaiseksi seokseksi. Halutessasi voit jättää seoksen karkeammaksi.
  4. Kaada tomaatit kasariin ja lisää seokseen puolet silputuista basilikanlehdistä. Sekoita ja pidä kastike lämpimänä. Mausta tarvittaessa suolalla ja ­pippurilla.
  5. Keitä spagettia pakkauksen ohjeen mukaan noin 10 ­minuuttia.
  6. Valuta pasta ja jaa se lautasille. Lusikoi päälle kastiketta. Koristele lopulla basilikalla ja ravintohiivahiutaleilla.

Lue myös:

Papu-quesadillat ja avokadokerma

2 x aurinkoinen jälkiruoka

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva