Jäistä kanaa ja munanvalkuaista suoraan pullosta – Näin syö fitnesskisailija!

Bikini fitness -kilpailija Anna Virmajoki punnitsee ruokansa gramman tarkkuudella.

”Ruoka ei ole minulle nautintoaine vaan polttoaine. Punnitsen aina ruokani gramman tarkkuudella. Proteiini on lihasmassan rakennuksessa tärkeintä. Syön sitä joka aterialla ja isoja määriä. Normipäivääni kuuluu yhdeksän munanvalkuaista, lähes 250 grammaa kananfilettä, sata grammaa kalaa ja proteiinijauheet päälle.

Toinen tärkeä tekijä proteiinin lisäksi on tasainen ruokarytmi. En jätä koskaan aterioita väliin, kaikkein vähiten aamupalaa. Laitan vaikka kellon soimaan, että muistan syödä kahden, viimeistään kolmen tunnin kuluttua edellisestä ateriasta, oli nälkä tai ei. Joskus syön jopa 10 kertaa päivässä. Näin käy etenkin silloin, kun kehoni reagoi kisanalustressiin painon putoamisella. Silloin saan syödä kaksin käsin, jotta pysyn kisapainossa.

Kun aterian aika tulee, syön, missä satun olemaan. Kun reissaan, pakkaan punnitut ateriat kylmälaukkuun. Lentomatkoilla laitan ruumaan isoon kylmälaukkuun pakastettuja ruoka-annoksia ja otan käsimatkatavaroihin pienen kylmälaukun, yleensä pakastettua kanaa, tonnikalaa ja parsakaalia.

Kannan aina proteiinijauheet ja joskus jopa kananmunavalkuaiset mukanani. Hotelleista yleensä saa kananmunia, mutta tarvittaessa juon munanvalkuaiset pullosta suoraan. Eihän se tai vaikkapa jäinen kana kovin kummoiselta maistu, mutta ei tarvitsekaan maistua.

Osaan tarvittaessa myös ottaa rennosti. Kerran viikossa saatan käydä ulkona syömässä, ja vuodessa on pari viikkoa, jolloin en punnitse lainkaan ruokiani. Irtokarkkejakin syön, jos tekee mieli.  Kovin usein ei tee, sillä tavoitteeni olla paras on niin selkeänä mielessäni.”

 

 

ANNAN RUOKAPÄIVÄKIRJA

Aamiainen

Kaurapuuro (45 g kaurahiutaleita), 5 munanvalkuaista, 2 dl marjoja, 1 tl kookosöljyä, kanelia ja steviaa ja kaksi kuppia kahvia mustana. 375 kcal

3 tuntia myöhemmin

proteiinijauhetta, 1 rkl mantelivoita, omena. 357 kcal

2 tuntia myöhemmin

120 g paistettua kanaa, 200 g vihanneksia (parsaa, vihreitä papuja, pakastevihanneksia), 150 g bataattia, ruususuolaa ja kuppi mustaa kahvia. 320 kcal

3 tuntia myöhemmin

20 g manteleita ja 120 g paistettua kalkkunan rintafileetä. 82 kcal

2-3 tuntia myöhemmin

Kokojyvätortilla, 1 rkl oliiviöljyä, 2 rkl vähärasvaista salaatinkastiketta,
salaatti, jossa kurkkua, tomaattia, paprikaa, 45 g avokadoa ja 100 g lohta. 399 kcal

Iltapala

Neljän valkuaisen pinaatti-tomaattimunakas, 1tl kookosöljyä, stevialla makeutettu yrttitee. 227 kcal

Päivän energiansaanti 1 760 kcal (ilman lisäravinteita)