Erilainen aamiainen: kuskus tai salaatti

Kuskus ja salaatti ovat oivallinen päivän aloitus, kun aamianen valmistetaan ja syödään ajan kanssa. Niissä tututkin aamupala-ainekset maistuvat erilaiselta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koristeltu aamiaiskuskus

Neljälle
Valmistusaika 25 min

Kuskus:

3 ½ dl kuskusia

3 ½ dl vettä

Tarjoiluun:

2 kalkkunapekoniviipaletta

2 rkl banaanilastuja

2 rkl kuivattuja valkoisia mulperimarjoja

1 rkl kaakaonibsejä

2 rkl raakakaakaojauhetta

2 rkl hasselpähkinöitä

2 rkl kuivattua tai silputtua kookosta

1 tl kanelia

Tee näin:

  1. Valmista ensin kuskus. Paahda suurimoita isolla paistinpannulla välillä sekoittaen 2–3 minuuttia, kunnes kuskus on kevyesti paahtunutta ja aromiltaan pähkinäistä.
  2. Kumoa kuskus kulhoon ja kaada sen päälle 3 ¾ dl kiehuvaa vettä. Sekoita kerran, peitä kulho tiiviisti kelmulla ja pane astia syrjään 10 minuutiksi. Sekoita sen jälkeen haarukalla niin, että suurimot irtoavat toisistaan.
  3. Kun kuskus tekeytyy, kuumenna grilli kuumaksi. Kypsennä kalkkunapekoniviipaleita grillin kestävässä astiassa välillä käännellen 5–7 minuuttia, kunnes pekoni on kypsää ja kullanruskeaa. Kuivaa pekonit sen jälkeen talouspaperilla ja leikkaa suikaleiksi.
  4. Jaa kuskus pieniin kulhoihin ja tarjoile erilaisten päällysten kera.

Huom! Kuivattuja mulperimarjoja voi ostaa mm. terveys- ja verkkokaupoista.

Parsakaali–munasalaatti pähkinä–jugurtti­kastikkeella

Neljälle
Valmistusaika 25 min

800 g parsakaalia

2 rkl hasselpähkinöitä

3 dl maustamatonta vähärasvaista jugurttia

1 tl Dijon-sinappia

2 rkl oliiviöljyä (extra-virgin)

1 rkl sitruunamehua

300 g kirsikkatomaatteja

4 munaa

suolaa

mustapippuria

Tee näin:

  1. Keitä kananmunat kovaksi ja leikkaa ne neljään osaan. Lisää parsakaali paloina isoon kattilaan kiehuvaan, suolattuun veteen ja keitä napakaksi, noin 4–5 minuuttia. Kuivata hyvin.
  2. Paahda hasselpähkinöitä paistinpannulla, kunnes ne saavat kullankeltaisen värin. Kumoa pähkinät kulhoon jäähtymään. Pilko jäähtyneet hasselpähkinät neljään osaan.
  3. Sekoita toisessa kulhossa jugurtti, sinappi, oliiviöljy ja murskatut hasselpähkinät. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  4. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Sekoita isossa kulhossa varovasti parsakaalit, kirsikkatomaatit, hasselpähkinät ja kananmunat. Nostele seos annoskulhoihin ja ripottele päälle jugurttikastiketta.

Lue myös:

Viiden minuutin helppo aamiainen

Poweriaamupala

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva