Kuskus ja salaatti ovat oivallinen päivän aloitus, kun aamianen valmistetaan ja syödään ajan kanssa. Niissä tututkin aamupala-ainekset maistuvat erilaiselta.
Koristeltu aamiaiskuskus
Neljälle
Valmistusaika 25 min
Kuskus:
3 ½ dl kuskusia
3 ½ dl vettä
Tarjoiluun:
2 kalkkunapekoniviipaletta
2 rkl banaanilastuja
2 rkl kuivattuja valkoisia mulperimarjoja
1 rkl kaakaonibsejä
2 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl hasselpähkinöitä
2 rkl kuivattua tai silputtua kookosta
1 tl kanelia
Tee näin:
- Valmista ensin kuskus. Paahda suurimoita isolla paistinpannulla välillä sekoittaen 2–3 minuuttia, kunnes kuskus on kevyesti paahtunutta ja aromiltaan pähkinäistä.
- Kumoa kuskus kulhoon ja kaada sen päälle 3 ¾ dl kiehuvaa vettä. Sekoita kerran, peitä kulho tiiviisti kelmulla ja pane astia syrjään 10 minuutiksi. Sekoita sen jälkeen haarukalla niin, että suurimot irtoavat toisistaan.
- Kun kuskus tekeytyy, kuumenna grilli kuumaksi. Kypsennä kalkkunapekoniviipaleita grillin kestävässä astiassa välillä käännellen 5–7 minuuttia, kunnes pekoni on kypsää ja kullanruskeaa. Kuivaa pekonit sen jälkeen talouspaperilla ja leikkaa suikaleiksi.
- Jaa kuskus pieniin kulhoihin ja tarjoile erilaisten päällysten kera.
Huom! Kuivattuja mulperimarjoja voi ostaa mm. terveys- ja verkkokaupoista.
Parsakaali–munasalaatti pähkinä–jugurttikastikkeella
Neljälle
Valmistusaika 25 min
800 g parsakaalia
2 rkl hasselpähkinöitä
3 dl maustamatonta vähärasvaista jugurttia
1 tl Dijon-sinappia
2 rkl oliiviöljyä (extra-virgin)
1 rkl sitruunamehua
300 g kirsikkatomaatteja
4 munaa
suolaa
mustapippuria
Tee näin:
- Keitä kananmunat kovaksi ja leikkaa ne neljään osaan. Lisää parsakaali paloina isoon kattilaan kiehuvaan, suolattuun veteen ja keitä napakaksi, noin 4–5 minuuttia. Kuivata hyvin.
- Paahda hasselpähkinöitä paistinpannulla, kunnes ne saavat kullankeltaisen värin. Kumoa pähkinät kulhoon jäähtymään. Pilko jäähtyneet hasselpähkinät neljään osaan.
- Sekoita toisessa kulhossa jugurtti, sinappi, oliiviöljy ja murskatut hasselpähkinät. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
- Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Sekoita isossa kulhossa varovasti parsakaalit, kirsikkatomaatit, hasselpähkinät ja kananmunat. Nostele seos annoskulhoihin ja ripottele päälle jugurttikastiketta.
Lue myös: