3 x ihana arkiruoka vartissa

Arki-illan herkullinen ateria valmistuu vartissa. Tässä kolme eri vaihtoehtoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Buddha bowl kananmunalla

Neljälle
Valmistusaika 15 minuuttia

2 pientä munaa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl Dijon-sinappia
¾ dl oliiviöljyä (extra-virgin)
1 pieni parsakaali
200 g babypinaattia
150 g kirsikkatomaatteja
1/4 pieni punakaali
1 iso avokado
2 porkkanaa
4 retiisiä
1/2 kurkku
kourallinen vihanneskrassia
kourallinen versoja
2 rkl seesaminsiemeniä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Tee näin:

1. Valmistele vihannekset. Huuhtele parsakaali ja jaa se pieniksi kukinnoiksi. Huuhtele ja valuta pinaatti. Viipaloi kirsikkatomaatit. Revi punakaali suikaleiksi. Kuori avokado, poista kivi ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana. Viipaloi myös retiisit ja kurkku.
2. Laita munat kattilaan ja peitä ne vedellä. Anna munien kiehua 8 minuuttia.
3. Kun munat kiehuvat, sekoita viinietikka ja sinappi kulhossa ja lisää joukkoon suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Lisää joukkoon oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
4. Nosta munat keitinvedestä lusikalla ja huuhtele niitä kylmän veden alla. Älä kaada keitinvettä pois vaan lisää sinne parsakaali. Keitä 2–3 minuuttia, kunnes parsakaalit ovat sopivan pehmeitä. Valuta kypsät parsakaalit.
5. Jaa pinaatti, kirsikkatomaatit, punakaali, avokado, porkkanat, retiisit ja kurkku annoskulhoihin. Lusikoi päälle hiukan kastiketta ja koristele krassilla ja versoilla.
6. Kuori munat ja leikkaa ne puolikkaiksi. Paahda seesaminsiemenet. Tarjoa munat seesaminsiementen kanssa salaatin ohessa.

Paistettua tofua tomaatti–lehtipinaattipedillä

Neljälle
Valmistusaika 15 minuuttia

450 g kiinteää tofua
1 rkl auringonkukkaöljyä
2 rkl oliiviöljyä
3 terttutomaattia
300 g babypinaattia
1 rkl sitruunamehua
kourallinen salaatinversoja
suolaa
rouhittua mustapippuria

Tee näin:

1. Taputtele tofu kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Kuumenna suuri teflonpannu keskilämmöllä kuumaksi. Lisää auringonkukkaöljyä ja tofu yhteen kerrokseen. Paista noin kaksi minuuttia, kunnes paistopinta on kullankeltainen, ja käännä tofut. Paista toista puolta vielä 1–2 minuuttia. Siirrä tofut lautaselle.
3. Poista tomaateista kannat ja pilko tomaatit neliöiksi. Lisää pannulle oliiviöljy, tomaatit, pinaatti ja hyppysellinen suolaa. Peitä kannella ja kuumenna keskilämmöllä noin minuutti. Poista kansi ja jatka kypsentämistä 1–2 minuuttia, kunnes pinaatti on pehmennyt. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Jaa pinaatti, tomaatti ja tofu annoskulhoihin. Koristele salaatinversoilla ennen tarjoilua.

Kermainen caesar-fusilli

Neljälle
Valmistusaika 15 minuuttia

450 g (vähähiilihydraattista) pastaa
2 pientä munaa
4 kalkkunapekoniviipaletta
150 g kirsikkatomaatteja
75 g babypinaattia
4 rkl vähärasvaista caesar-salaatinkastiketta
30 g raastettua parmesaania
suolaa
rouhittua mustapippuria

Tee näin:

1. Laita uunin grillivastus kuumenemaan. Lisää pastan keitinveteen suolaa ja keitä pastaa noin kymmenen minuuttia, kunnes se on al dente.
2. Keitä pastan kiehuessa munat. Kun keitinvesi kiehuu, pienennä levyä ja anna munien kypsyä kahdeksan minuuttia.
3. Kun munat kiehuvat, levitä kalkkunapekonit leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä niitä grillivastuksen alla 4–6 minuuttia, kunnes viipaleet ovat kullanruskeita. Käännä pekonit kerran.
4. Valuta pasta. Huuhtele munia kylmän veden alla minuutin ajan. Kuori ja puolita munat. Huuhtele ja valuta pinaatti. Pilko kirsikkatomaatit neljään osaan. Paloittele pekoni.
5. Sekoita pastaan pekoni, kirsikkatomaatit, pinaatti ja caesarkastike. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
6. Kaada pasta tarjoiluastiaan ja viimeistele se munanpuolikkailla ja raastetulla parmesaanilla.

Lue myös
3 x kulhoruoka kalasta
3 x maistuva kasvissosekeitto

Teksti Reseptit StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva