Sitrushedelmistä loihtii helposti herkullisen ja terveellisen jälkiruoan. Maistuisiko tänään viileä viettelys vai hunajalla hellitty hedelmäsalaatti?
Vegaaninen sitruuna–limettijälkiruoka
Neljälle
Valmistusaika 10 minuuttia + jäähdytysaika 4 tuntia
Jälkiruoka:
1 dl vastapuristettua sitruunamehua (noin 3 sitruunaa)
1 ¼ dl vastapuristettua limettimehua (noin 4 limettiä)
½ dl vaahterasiirappia
2 pientä kypsää avokadoa
2 keskikokoista banaania
hyppysellinen merisuolaa
Tarjoiluun:
2 veriappelsiinia
1 pieni appelsiini
100 g vegaanista granolaa (valinnainen)
Noin 1 dl vegaanista lime curdia (valinnainen)
Tee näin:
- Purista sitruunoista ja limeteistä mehut. Puolita, kuori ja viipaloi avokadot. Pilko banaanit. Yhdistä ainekset esimerkiksi monitoimikoneessa. Sekoita vajaan minuutin ajan.
- Jaa jälkiruoka kulhoihin, peitä ne ja siirrä viileään neljäksi tunniksi.
- Kun tarjoiluaika lähestyy, kuori appelsiinit ja viipaloi ne ohuiksi kiekoiksi.
- Nostele appelsiiniviipaleet annosten päälle juuri ennen tarjoilua. Jos haluat, voit koristella ne vielä vegaanisella granolalla ja lime curdilla.
Kiivi–sitrussalaatti hunaja–vaniljaliemessä
Neljälle
Valmistusaika 25 minuuttia
2 rkl hunajaa
1 vaniljatanko
2 isoa appelsiinia
1 vaaleanpunainen greippi
2 kiiviä
1/2 tl jauhettua kanelia
Tee näin:
- Lämmitä hunajaa pienessä kasarissa, kunnes se muuttuu nestemäiseksi. Lisää hunajaan halkaistu vaniljatanko. Käännä lämpö pois ja anna vaniljatangon liota ainakin 15 minuuttia.
- Kuori appelsiinit ja greippi ja irrota valkoiset kalvot sahalaitaisella veitsellä. Viipaloi kiekoiksi. Kuori ja viipaloi kiivi. Hedelmäviipaleiden on hyvä olla suunnilleen yhtä paksuja.
- Asettele hedelmät lautaselle ja kaada päälle vaniljalla maustettu hunajaliemi. Ripottele päälle kanelia ja tarjoile.
Lue myös:
Aperol Spritz on kesän hittijuoma – 4 tapaa tuunata siitä entistä parempi!