Kesän kirpeän appelsiininen hittidrinkki Aperol Spritz taipuu moneksi. Kokeile esimerkiksi Aperol-margariittoja tai -sorbettia.
1. Aperol-greippimargariitat
Ainekset kahteen lasilliseen
1,2 dl valkoista tequilaa
0,6 dl Aperolia
1,2 dl greippimehua, tuorepuristettuna
1 rkl limemehua, tuorepuristettuna
1,2 dl soodavettä
Greipin- tai appelsiininkuorta koristeeksi
Tee näin:
- Kaada cocktailsekoittimeen jäitä. Kaada päälle tequila, Aperol, greippi- ja limemehu. Ravista hyvin.
- Valuta juoma kahteen jääpaloilla täytettyyn lasiin. Täytä lasit soodavedellä. Koristele halutessasi greipin- tai appelsiininkuorilla.
Katso alkuperäinen resepti täältä.
2. Aperol-sorbetti
Ainekset noin litraan jäätelöä
3,5 dl proseccoa
1,8 dl sokeria
1 rkl maissisiirappia
1,8 dl kuplavettä
1,8 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
0,6 dl Aperolia
1 rkl sitruunamehua
Tee näin:
- Kiehauta prosecco, sokeri ja siirappi kattilassa. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Anna hautua kymmenisen minuuttia, tai kunnes nestettä on jäljellä 3,5 dl.
- Poista kattila liedeltä ja lisää kuplavesi, appelsiinimehu, Aperol ja sitruunamehu. Jäähdytä jääkaapissa yön yli.
- Kaada seos jäätelökoneeseen ja toimi koneen käyttöohjeiden mukaan. Jos käytössäsi ei ole jäätelökonetta, voit myös kaataa seoksen metalliseen vuokaan ja laittaa sen siinä noin neljäksi tunniksi pakastimeen. Muussaa sorbettia haarukalla noin tunnin välein, jotta saat koostumuksesta oikeanlaisen.
- Kauho sorbetti tarjoiluastioihin. Koristele esimerkiksi appelsiininsiivuilla.
Katso alkuperäinen resepti täältä.
3. Karhunvatukka-Aperol
Ainekset kahteen lasilliseen
1,8 dl kuplivaa rosé-viiniä
1,2 dl Aperolia
0,6 dl kuplavettä
Karhunvatukoita
Tee näin:
- Laita kourallinen karhunvatukoita lasinpohjalle. Kaada Aperol lasiin ja muussaa karhunvatukat kevyesti.
- Lisää lasiin jäitä. Kaada päälle soodavesi ja kuohuviini.
- Sekoita ja nauti.
Katso alkuperäinen resepti täältä.
4. Sitruksinen inkivääri-Aperol
Ainekset kahteen lasilliseen
1,25 dl Aperolia
1,25 dl Proseccoa
1,25 dl Inkivääriolutta
Jäitä
Sitrushedelmiä kuten appelsiinia ja sitruunaa
Kurkkua, karhunvatukoita ja basilikanlehtiä koristeeksi
Tee näin:
- Sekoita Aperol, Prosecco ja inkivääriolut isossa kannussa.
- Asettele viipaloidut sitrushedelmät lasin reunoja vasten. Täytä lasit jäillä.
- Kaada juoma laseihin. Koristele karhunvatukoilla, kurkkusuikaleilla ja basilikanlehdillä.
Katso alkuperäinen resepti täältä.
Lue myös: