Yrtit ovat helppo ja halpa tapa piristää kotikokkausta. Kokeile esimerkiksi pannukakkua suolaisena versiona.
Arkiruoka maistuu joskus – no, arkiruoalta. Varsinkin syksyn pimetessä ja tuoretuotteiden valikoiman niukentuessa ideat tuntuvat joskus olevan vähissä.
Yksi keino virkistää kotikokkausta ovat läpi talven saatavilla olevat yrtit. Niitä kannattaa kokeilla rohkeasti ja etsiä omia suosikkimakuyhdistelmiä. Esimerkiksi viikonlopun makean pannukakun voi paistaa vaihteeksi piirakkavuoassa ja maustaa sitruunamelissalla.
Suolainen pannukakku taas saa vauhtia basilikasta, timjamista, ruohosipulista tai lehtipersiljasta. Pannarin voi myös tehdä muffinivuokiin, jolloin se tulee uunista ulos valmiina annospaloina.
Peltipannukakku yrteillä
Kuudelle
Valmistusaika 45 minuuttia
4 kananmunaa
1 l maitoa
100 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
200 g tomaatteja (2–3 kpl)
125 g buffalomozzarellaa
8 kpl tuoreen basilikan lehtiä
Tee näin:
- Sekoita kananmunat, maito ja voi keskenään.
- Lisää joukkoon vehnäjauhot, suola ja timjami. Sekoita hyvin ja levitä seos leivinpaperille uunipellille.
- Viipaloi tomaatit ja aseta sekaisin taikinan päälle.
- Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.
- Leikkaa pannukakku annospaloiksi ja viimeistele revityllä buffalomozzarellalla ja basilikan lehdillä.
Lähde: vihreakeiju.fi, lahiruokaamaalta.fi
Lue myös: