Yrteillä puhtia pannariin

Yrtit ovat helppo ja halpa tapa piristää kotikokkausta. Kokeile esimerkiksi pannukakkua suolaisena versiona.

Arkiruoka maistuu joskus – no, arkiruoalta. Varsinkin syksyn pimetessä ja tuoretuotteiden valikoiman niukentuessa ideat tuntuvat joskus olevan vähissä.

Yksi keino virkistää kotikokkausta ovat läpi talven saatavilla olevat yrtit. Niitä kannattaa kokeilla rohkeasti ja etsiä omia suosikkimakuyhdistelmiä. Esimerkiksi viikonlopun makean pannukakun voi paistaa vaihteeksi piirakkavuoassa ja maustaa sitruunamelissalla.

Suolainen pannukakku taas saa vauhtia basilikasta, timjamista, ruohosipulista tai lehtipersiljasta. Pannarin voi myös tehdä muffinivuokiin, jolloin se tulee uunista ulos valmiina annospaloina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Peltipannukakku yrteillä

Kuudelle

Valmistusaika 45 minuuttia

4 kananmunaa

1 l maitoa

100 g sulatettua voita

5 dl vehnäjauhoja

2 tl suolaa

2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

200 g tomaatteja (2–3 kpl)

125 g buffalomozzarellaa

8 kpl tuoreen basilikan lehtiä

Tee näin:

  1. Sekoita kananmunat, maito ja voi keskenään.
  2. Lisää joukkoon vehnäjauhot, suola ja timjami. Sekoita hyvin ja levitä seos leivinpaperille uunipellille.
  3. Viipaloi tomaatit ja aseta sekaisin taikinan päälle.
  4. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.
  5. Leikkaa pannukakku annospaloiksi ja viimeistele revityllä buffalomozzarellalla ja basilikan lehdillä.

Lähde: vihreakeiju.fi, lahiruokaamaalta.fi

Lue myös:

Yrttismoothie

Helpot falafelit ja yrttikastike

Teksti Anu Piippo
Kuvat Adobe