Quesadilloissa maistuu vegaaninen täyte.
Neljälle
Valmistusaika 45 minuuttia
Ainekset
½ sipuli
10 valkosipulinkynttä
1 chili
1 rkl öljyä
½ tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
2 rkl viinietikkaa
½ tl suolaa
7 dl keitettyjä papuja
Vihannekset
1 tomaatti
¼ parsakaali
1 porkkana
1 chili
2 rkl viinietikkaa
3 rkl öljyä
½ tl suolaa
Avokadokerma
3 avokadoa
2 limetin mehu
1 dl kaurajuomaa
ripaus juustokuminaa
1 tl suolaa
Lisäksi
2 dl tummaa riisiä
1 tl suolaa
8 tortillalettua
Valmistus
- Silppua sipuli, valkosipuli ja chili.
- Kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä öljyssä parin minuutin ajan. Lisää oregano ja paprikajauhe. Lisää viinietikka, suola ja pavut liemineen. Sekoita hyvin. Muussaa papuja sieltä täältä. Keitä seosta, kunnes rakenne muuttuu kermaiseksi. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä.
- Keitä riisi. Valuta ja anna jäähtyä.
- Kuutioi tomaatti. Leikkaa parsakaali paloiksi. Kuori ja pilko porkkana. Silppua chili viipaleiksi, nosta erikseen tarjolle. Sekoita tomaatti, parsakaali, porkkana, paprika, öljy, viinietikka ja suola kulhossa. Tarjoile riisin kera.
- Halkaise avokadot, poista kivi ja koverra hedelmäliha. Sekoita avokado, limetinmehu, kaurajuoma, juustokumina ja suola sileäksi tahnaksi.
- Lämmitä uuni 100 asteeseen. Aseta pellille 8 tortillalettua ja jaa papuseos letuille. Taita jokaisen tortillan reunat keskelle ja paina kiinni seokseen. Kuumenna kuiva paistinpannu keskilämmölle. Paahda jokaista quesadillaa molemmilta puolilta parin minuutin ajan. Nosta lämpimään uuniin.
- Nosta nokare avokadokermaa ja ripottele chiliä jokaisen quesadillan päälle. Tarjoile riisin, vihannesten ja lopun avokadokerman kera.