Vegaaniset pestoleivät

Kahdeksalle, Valmistusaika 1 tunti

Ainesosat:

9 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 ¼ tl kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
3 ½−4 ¼ dl haaleaa vettä
3 rkl vegaanista pestoa
2 rkl ravintohiivaa

Valmistusohje:

1. Sekoita jauhot, suola ja kuivahiiva kulhossa. Lisää öljy ja vesi vähitellen niin, että seoksesta syntyy rosoinen taikina. Siirrä taikina jauhoitetulle leivonta-alustalle ja vaivaa taikina tasaiseksi, elastiseksi palloksi. Lisää vaivauksen aikana taikinaan pikkuhiljaa pesto.

2. Laita taikina kohoamaan öljyttyyn vuokaan ja peitä keittiöliinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 1,5 tuntia, kunnes sen koko on tuplaantunut.

3. Kun taikina on kohonnut tarpeeksi, vaivaa ylimääräinen ilma pois ja jaa se kahdeksaan osaan. Voitele uuninkestävät lasipurkit öljyllä ja laita taikina-
palat niihin. Voit käyttää myös muita uuninkestäviä pikkuvuokia. Sirottele päälle ravintohiivaa ja anna kuppien nousta 30 minuuttia.

4. Lämmitä uuni 190-asteiseksi. Paista leipäpurkkeja 25−35 minuuttia, kunnes leivät ovat kohonneet ja saaneet kullanruskean pinnan. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ravintosisältö/annos

253 kaloria
8,5 g proteiinia
36,7 g hiilihydraattia
0 g sokeria
6,4 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 0,7 g
6,3 g kuitua
0,3 g suolaa

Lue myös:

Kyllästyttääkö ruis? Kokeile pähkinä-rahkaleipää

Chiansiemenleipä avokadotäytteellä

 

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva