Vegaaninen papusalaatti purkissa

Soijajogurttikastike ja pavut tekevät vegaanisesta papusalaatista tuhdin.

4 annosta

Ainekset:

250 g maustamatonta soijajogurttia
2 rkl vegaanista majoneesia
½ valkosipulinkynsi puristettuna
1 pieni nippu ruohosipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 iso nippu rucolaa
1 pieni parsakaali
200 g fusillipastaa
200 g simpukkapastaa
250 g soijapapuja (pakaste)
½ punasipuli
suolaa
mustapippuria myllystä

Tee näin:

1. Murskaa valkosipuli ja pilko ruohosipulit. Sekoita soijajogurtti, majoneesi, valkosipuli, ruohosipulimurska, oliiviöljy sekä ruokalusikallinen kuumaa vettä pienessä kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä kylmään.

2. Leikkaa parsakaali kukinnoiksi ja edelleen suupalan kokoisiksi paloiksi. Pilko rucolat.

3. Keitä pastat omissa kattiloissaan suolavedessä lähes kypsiksi (al dente). Valuta ja huuhtele vielä kylmällä vedellä. Valuta uudelleen ja painele talouspaperilla kuivaksi.

4. Annostele kahteen lasipurkkiin fusillipasta kerroksittain papujen, rucolan, ruohosipulin ja salaattikastikkeen kanssa. Täytä toiset kaksi lasipurkkia simpukkapastalla, parsakaalilla, viipaloidulla punasipulilla ja salaattikastikkeella.

Ravintosisältö:

Energiaa 649 kcal/annos
Proteiinia 28 g
Hiilihydraattia 101 g
Sokeria 6 g
Rasvaa 12 g josta tyydyttynyttä 1 g
Kuitua 14 g
Suolaa 1 g

 

Katso myös nämä herkulliset reseptit:

Papukvinoakulho

Katkarapu-riisinuudelisalaatti

Kookos-limetuorepuuro saa potkua rahkasta ja heraproteiinista

 

 

Reseptit ja kuvat StockFood/Fit