varhaisporkkanasalaatti

Varhaisporkkanasalaatti ja labneh-jogurttijuustoa

Neljälle, valmistusaika 45 minuuttia + labneh’n valmistus 24 tuntia

Ainesosat:

Labneh
5 dl turkkilaista jogurttia
¼ tl suolaa

Salaatti
1 kg pikkuporkkanoita
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl kurpitsan siemeniä
2 rkl seesamin siemeniä
2 rkl hampun siemeniä
2 rkl suolattomia maapähkinöitä
1 rkl kookoshiutaleita
1 rkl kaurahiutaleita
2 rkl ras-el-hanout-maustetta
1 luomusitruuna
1 ruukku minttua
1 ruukku lehtipersiljaa
1 granaattiomenan siemenet
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje:

1. Aloita libanonilaisen labneh’n teko jo edellisenä päivänä: Kostuta harsokangas ja vuoraa siivilä kankaalla. Sekoita kulhossa jogurtti ja suola ja kaada seos siivilään. Nosta kankaan reunat ylös ja pyöräytä nyytiksi. Aseta siivilä kulhon päälle ja anna jogurtin valua vuorokausi. Vaihtoehtoisesti voi käyttää paksua jogurttia ilman valutusta.

2. Valmista salaatti: Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Laita pestyt ja kuoritut porkkanat uunipannulle ja valele öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda porkkanat kypsiksi, noin 25−35 minuuttia. Anna viilentyä.

3. Paahda kuivalla paistinpannulla siemeniä, maapähkinöitä, kookoshiutaleita ja kaurahiutaleita ras-el-hanout-mausteessa 1−2 minuuttia. Siirrä sivuun pieneen astiaan.

4. Irrota granaattiomenasta sieme­net. Silppua yritit. Kuori sitruunan kuoresta ohuita suikaleita. Purista sitruunasta mehu.

5. Aseta porkkanat laakealle vadille ja pirskottele päälle sitruunan mehua. Sirottele päälle yritit, sitruunan kuorta ja granaattiomenan siemenet. Viimeistele lusikoimalla päälle labneh-­jogurttijuustoa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ravintosisältö/annos:

453 kaloria
16,9 g proteiinia
41,5 g hiilihydraattia
22,2 g sokeria
28,9 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 11,2 g
10,2 g kuitua
0,8 g suolaa

Katso myös nämä raikkaat salaattireseptit:

Injera-letut ja linssisalaatti

Laab gai eli lämmin thaikanasalaatti

Värikäs nuudeli-kanasalaatti

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva