Värikäs nuudeli-kanasalaatti

Asettele kanasalaatin ainekset väljästi isolle lautaselle, saat kauniin annoksen.

4 annosta

Kanan ainekset:

2 isoa valkosipulinkynttä
2 tl tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
120 ml tummaa soijakastiketta
2 rkl hunajaa
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl seesamiöljyä (lisäksi hieman pirskotteluun)
2 rkl fariini- tai ruokosokeria
4 kpl nahatonta kananrintaa

Muut ainekset:

350 g riisinuudelia
2 rkl seesamiöljyä
1 iso parsakaali tai nippu varsiparsakaalia (broccolini)
150 g retiisiä
4 kesäsipulia
65 g suolattomia pähkinöitä

Näin valmistat kanasalaatin:

1. Kana: Sekoita murskattu valkosipuli, inkivääri, soija, hunaja, riisiviinietikka, 2 rkl seesamiöljyä sekä sokeri kulhossa. Lisää kanat marinadiin, sekoita ja anna marinoitua peitettynä kylmässä tunnin.

2. Ennen kypsennystä pyyhi talouspaperilla lihasta ylimääräinen marinadi. Kypsennä grillissä, uunissa tai pannulla. Kääräise lihat paistamisen jälkeen alumiinifolioon jälkikypsymään.

3. Liota nuudeleita kuumassa vedessä noin 10 minuuttia. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä, valuta uudelleen ja pirskottele päälle vähän seesamiöljyä.

4. Paloittele kokonainen parsakaali nupuiksi. Varsiparsakaali käy sellaisenaan. Kypsennä parsakaalit höyryssä napakoiksi. Jos käytät myös lehdet, kypsennä nekin yhtä aikaa.

5. Asettele nuudelit ja parsakaalit lautasille.

6. Leikkaa kanat viipaleiksi ja asettele nuudeleiden ja parsakaalien päälle. Viipaloi retiisit ja kesäsipulit annosten päälle. Ripottele vielä murskattua pähkinää.

Ravintosisältö

Energiaa 594 kcal/annos
Proteiinia 40 g
Hiilihydraattia 47 g
Sokeria 18 g
Rasvaa 28 g josta 
tyydyttynyttä 52 g
Kuitua 5 g
Suolaa 0,1 g

 

Katso myös nämä herkulliset reseptit:

Kanaa, mangoa ja vihanneksia

Harissa-broileri ja kasviskuskus

Laab gai eli lämmin thaikanasalaatti

 

 

Resepti ja kuvat StockFood/Fit