Aasialainen omeletti

Neljälle, valmistusaika 20 minuuttia.

Ainesosat:

12 isoa kananmunaa

4 tl seesamiöljyä

terttutomaatteja

1 valkosipulinkynsi

90 g pavun ituja

4 rkl hoisin-kastiketta

4 tl soijakastiketta

suolaa

rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun

1 pieni vihreä paprika

2 kevätsipulia

4 rkl rapeita kuivattuja sipuleita

300 g keitettyä täysjyväriisiä

Valmistusohje:

  1. Riko kolmen munan rakenne kulhossa haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Poista tomaateista halutessasi kannat ja siemenet ja pilko tomaatit. Leikkaa valkosipulinkynsi ohuiksi viipaleiksi. Käsittele paprika samalla tavalla kuin tomaatit ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös kevätsipuli. Murskaa kuivatut sipulit.
  3. Kuumenna 1 teelusikallinen seesamiöljyä paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää kuumaan öljyyn munaseos. Kallistele pannua niin, että seos peittää pohjan. Kypsennä vetäen munakasseosta lastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin.
  4. Lisää munakkaaseen tomaatteja, valkosipulia ja pavun ituja. Peitä omeletti kannella ja nosta pannu pois levyltä. Poista kansi minuutin kuluttua ja kaada munakkaan päälle 1 ruokalusikallinen hoisin-kastiketta ja 1 teelusikallinen soijakastiketta.
  5. Valmista kolme muuta omelettia samalla tavalla.
  6. Kun munakkaat ovat valmiit tarjoiltavaksi, koristele ne paprikalla, kevätsipulilla ja kuivatulla sipulilla. Lisää lautaselle myös keitettyä riisiä.

Ravintosisältö/annos

429 kaloria

23,2 g proteiinia

33,5 g hiilihydraattia

6,7 g sokeria

22,0 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 6,5 g

3,5 g kuitua

0,8 g suolaa

Lue myös:

Pinaattiletut sieni-tofutäytteellä

Brunssi-idea: munakasrullat ja paksoivokki

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva