Neljälle, valmistusaika 20 minuuttia.
Ainesosat:
12 isoa kananmunaa
4 tl seesamiöljyä
terttutomaatteja
1 valkosipulinkynsi
90 g pavun ituja
4 rkl hoisin-kastiketta
4 tl soijakastiketta
suolaa
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
1 pieni vihreä paprika
2 kevätsipulia
4 rkl rapeita kuivattuja sipuleita
300 g keitettyä täysjyväriisiä
Valmistusohje:
- Riko kolmen munan rakenne kulhossa haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Poista tomaateista halutessasi kannat ja siemenet ja pilko tomaatit. Leikkaa valkosipulinkynsi ohuiksi viipaleiksi. Käsittele paprika samalla tavalla kuin tomaatit ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös kevätsipuli. Murskaa kuivatut sipulit.
- Kuumenna 1 teelusikallinen seesamiöljyä paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää kuumaan öljyyn munaseos. Kallistele pannua niin, että seos peittää pohjan. Kypsennä vetäen munakasseosta lastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin.
- Lisää munakkaaseen tomaatteja, valkosipulia ja pavun ituja. Peitä omeletti kannella ja nosta pannu pois levyltä. Poista kansi minuutin kuluttua ja kaada munakkaan päälle 1 ruokalusikallinen hoisin-kastiketta ja 1 teelusikallinen soijakastiketta.
- Valmista kolme muuta omelettia samalla tavalla.
- Kun munakkaat ovat valmiit tarjoiltavaksi, koristele ne paprikalla, kevätsipulilla ja kuivatulla sipulilla. Lisää lautaselle myös keitettyä riisiä.
Ravintosisältö/annos
429 kaloria
23,2 g proteiinia
33,5 g hiilihydraattia
6,7 g sokeria
22,0 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 6,5 g
3,5 g kuitua
0,8 g suolaa
Lue myös:
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva