Terveellisempi naposteltava – Palsternakkasipsit ja sumakkidippi

Aina ei kannata napata kaupan hyllyltä sipsipussia. Tee terveellisemmät sipsit palsternakasta.

Kuudelle

Ainekset:

2 palsternakkaa

½ l öljyä paistamiseen

suolaa

Sumakkidippi:

2 rkl hyvää majoneesia

1 dl ranskankermaa

1 rkl sumakkijauhetta (etnisistä kaupoista)

suolaa ja pippuria

Ohje:

1. Kuori ja leikkaa palsternakat hyvin ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai kuorimaveitsellä.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista palsternakkaviipaleita öljyssä, kunnes ne muuttuvat rapsakoiksi.

3. Nosta sipsit valumaan talouspaperin päälle. Ripottele päälle suolaa.

4. Sumakkidippi: Sekoita majoneesi, ranskankerma ja sumakki kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

Katso myös nämä reseptit:

Halloumiranskalaiset vievät sydämen

Näkkileipä ja currymangolevite

Cachapas eli maissiletut juuston kera

Resepti ja kuva Femina, Spid Bedre, Mat