maissiletut
Cachapas-maissilettuihin käytetään sekä maissinjyviä että -jauhoja.

Cachapas eli maissiletut juuston kera

Neljälle, valmistusaika 50 minuutta

Maissilettujen ainesosat:

600 g maissinjyviä

1 ½ rkl kevyttä ranskankermaa

1,2 dl maissijauhoja

3 rkl suolatonta voisulaa

1 tl suolaa

125 g pekonisilppua

kourallinen pinaatinlehtiä

200 g queso blancoa tai vastaavaa mietoa juustoa

ituja tai versoja

mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Yhdistä maissinjyvät, ranskankerma, maissijauho, voisula ja suola tehosekoittimessa. Aja paksuksi taikinaksi.
  2. Kuumenna paistinpannu. Viipaloi pekonisuikaleet silpuksi. Kippaa pekonit pannulle ja paista kullanruskeiksi, noin 6–7 minuuttia.
  3. Kaada kypsät pekonit lautaselle leivinpaperin päälle valumaan. Jätä pekonirasva pannulle.
Teksti Stockfood/Tekstikuva
Kuvat Stockfood/Tekstikuva