Aina ei kannata napata kaupan hyllyltä sipsipussia. Tee terveellisemmät sipsit palsternakasta.
Kuudelle
Ainekset:
2 palsternakkaa
½ l öljyä paistamiseen
suolaa
Sumakkidippi:
2 rkl hyvää majoneesia
1 dl ranskankermaa
1 rkl sumakkijauhetta (etnisistä kaupoista)
suolaa ja pippuria
Ohje:
1. Kuori ja leikkaa palsternakat hyvin ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai kuorimaveitsellä.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista palsternakkaviipaleita öljyssä, kunnes ne muuttuvat rapsakoiksi.
3. Nosta sipsit valumaan talouspaperin päälle. Ripottele päälle suolaa.
4. Sumakkidippi: Sekoita majoneesi, ranskankerma ja sumakki kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Katso myös nämä reseptit:
Halloumiranskalaiset vievät sydämen
Resepti ja kuva
Femina, Spid Bedre, Mat