Raikas kvinoasalaatti saa makua korianterista ja limestä.
Neljälle, Valmistusaika 55 min (8 tuntia marinointiin)
Ainesosat:
450 g kiinteää tofua
2,5 dl mangomehua tai -sosetta
1 rkl oliiviöljyä
250 g kvinoaa
7,5 dl vettä
3 rkl neitsytoliiviöljyä
1 limetti
½ tl sokeria
250 g sokeriherneitä
2 avokadoa
2 kevätsipulia
kourallinen korianterias
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje:
1. Laita tofu kulhoon, kaada päälle mangomehu ja anna maustua 8 tuntia. Kääntele tofua parin tunnin välein.
2. Pyyhi tofu kuivaksi keittiöpaperilla ja leikkaa kuutioiksi.
3. Huuhtele kvinoa juoksevan veden alla huolellisesti. Valuta. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää kvinoa. Paahda 2−3 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää vesi ja anna kiehahtaa. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes kvinoa on valmis, noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia kylmällä liedellä.
4. Sillä välin kun kvinoa valmistuu, vatkaa neitsytoliiviöljy, limetinmehu ja sokeri sekä suola ja pippuri kastikkeeksi isossa kulhossa.
5. Ryöppää sokeriherneitä suolavedessä 2 minuuttia. Kuivaa kunnolla ja laita odottamaan jääkylmään veteen.
6. Kuori avokadot ja leikkaa ne lohkoiksi. Pilko sipulit
7. Kuohkeuta kvinoa haarukalla sekoittaen. Kuivaa sokeriherneet talouspaperilla. Kaada kvinoa, herneet, tofu, avokado ja kevätsipuli kastikekulhoon. Sekoita.
8. Jaa annoksiin ja koristele korianterilla ennen tarjoilua.
Ravintosisältö/annos
699 kaloria
28,5 g proteiinia
68,1 g hiilihydraatta
11,6 g sokeria
39 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 5,5 g
13,8 g kuitua
0,5 g suolaa