Savulohipiirakasta saa näyttävän juhlaversion, kun päälle ripottelee runsaasti vihreitä ja siemeniä.

Pinaatilla koristeltu savulohipiirakka

Savulohipiirakka täytetään kasviksilla ja lohella, sekä koristellaan pinaatilla, lehtimangoldilla ja seesaminsiemenillä.

8 annosta, valmistusaika 1 h 40 minuuttia

Ainesosat:

Pohja

4,2 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

100 g suolatonta voita

2 rkl seesamiöljyä

2–4 rkl kylmää vettä

Täyte

250 g parsaa

6 kevätsipulin vihreät varret

400 g savulohta paloina

4 isoa munaa

250 g ranskankermaa

2,5 dl maitoa

1,8 dl raastettua parmesaania

mustapippuria

Tarjoiluun

2 tl dijon-sinappia

2 rkl valkoviinietikkaa

½ tl hunajaa

1 dl oliiviöljyä

1 kourallinen lehtimangoldia

1 kourallinen babypinaattia

2–3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Tee näin:

  1. Pohja: Yhdistä jauhot, suola, voi ja seesamiöljy tehosekoittimessa muruksi.
  2. Lisää kylmä vesi 1 rkl kerrallaan, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kippaa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Kääri kelmuun ja pane jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  4. Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
  5. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin puolen sentin paksuiseksi. Nosta taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräiset pois. Painele pohjaan haarukalla reikiä. Jäähdytä jääkaapissa.
  6. Täyte: Kuori parsat ja poista puinen tyviosa. Kiehauta parsoja ja kevätsipuleita minuutin verran isossa kattilassa suolatussa vedessä. Valuta, jäähdytä kylmällä vedellä ja valuta uudestaan. Taputtele kuivaksi talouspaperilla.
  7. Asettele parsat, kevätsipulien varret ja savulohi piiraspohjan päälle.
  8. Sekoita munat, ranskankerma, parmesaani, suola ja pippuri kulhossa. Kaada seos piirakan päälle. Paista 45–60 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Nosta ritilälle jäähtymään.
  9. Sekoita sinappi, viinietikka, hunaja, suola ja pippuri. Lisää oliiviöljy vähän kerrallaan vatkaten, kunnes kastike paksuuntuu.
  10. Koristele piirakka mangoldilla, pinaatilla ja seesaminsiemenillä. Tarjoile kastikkeen kera.

Ravintosisältö/annos

591 kaloria

27 proteiinia

26 g hiilihydraattia

4 g sokeria

42 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 16 g

2 g kuitua

1,1 g suolaa

Tilaa Fit!

Lue myös:

Katkarapu-riisinuudelisalaatti

Papu-kvinoakulho

Helppo punajuurihummus ja pannuleipä

 

Teksti StockFood/Tekstikuva