Feta-punajuurikeitto

Timjami toimii
 punajuuren kanssa.

Kahdelle


300 g punajuuria
2 sellerin vartta
1 sipuli
2  valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 nippu timjamia
1 litra kasvislientä
50 g fetaa
timjamia

1. Kuori punajuuret ja leikkaa kuutioiksi. Puhdista ja pilko selleri. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli.

2. Paista punajuuria, selleriä, sipulia ja valkosipulia öljyssä paksupohjaisessa kattilassa viitisen minuuttia.

3. Sido pätkä narua timjaminoksien ympärille ja pane nippu kattilaan. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna porista miedolla lämmöllä noin 35 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä ja pehmeitä.

4. Poimi timjamit sopasta ja heitä pois. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

5. Annostele keitto kulhoihin ja koristele fetalla ja timjamilla. Kokeile myös maustaa keitto raastetulla inkiväärillä, piparjuurella tai silputulla chilillä.

 

Katso myös nämä herkulliset keitot:

Kukkakaali-linssikeitto

Kala-katkarapukeitto

Marokkolainen linssikeitto

Resepti ja kuva Mad & Bolig, Spis bedre