pinaattiletut

Pinaattiletut sieni-tofutäytteellä

Neljälle, Valmistusaika 45 minuuttia

Ainesosat:

50 g babypinaatin lehtiä
100 g kikhernejauhoja
½ tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
2 ¼ dl vettä
oliiviöljyä

Täyte

2 rkl oliiviöljyä
½ sipuli
150 g metsäsieniä
350 g kovaa tofua
4 rkl ravintohiivahiutaleita
½ sitruunan mehu
mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Pese ja ryöppää pinaatti 10 sekunnin ajan kiehuvassa vedessä. Kaada lävikköön ja laske pinaattien päälle kylmää vettä. Taputtele lehdet kuiviksi keittiöpaperin avulla.
  2. Laita pinaatti, kikhernejauhot, suola, valkosipuli sekä vesi blenderiin ja aja taikinaksi. Paista neljä lettua erikseen pannulla pienessä tilkassa oliiviöljyä. Paista lettua 1−2 minuuttia ja kun alapuoli alkaa ruskistua, käännä lettu ja jatka vielä paistamista 1−2 minuuttia.
  3. Tee täyte: Kuutio sipuli ja kuullota oliiviöljyssä pannulla sienten kanssa noin 6−8 minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Murskaa tofu. Sekoita tofu, ravintohiiva ja sitruunamehu kulhossa. Sekoita sipuli-sienipaistoksen joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä 2−3 minuuttia niin, että seos on lämmennyt. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Lusikoi täyte lettujen päälle. Nosta letun päät täytteen päälle ja kääri rulliksi. Leikkaa rullat puoliksi ennen tarjoilua.

Ravintosisältö/annos

254 kaloria
16,3 g proteiinia
18,9 g hiilihydraatteja
4,2 g sokeria
13,5 g rasvaa
josta tyydyttynyttä 1,9 g
5 g kuitua
0,5 g suolaa

Lue myös:

Pinaattiparsakaalipihvit mangopaprikapedillä

Tofu-pinaattisalaatti

Sienilasagnea ja pinaattisalaattia

 

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva