Terveisiä Italiaan: korotimme lasagnen herkkukerrointa sienillä, raejuustolla ja pinaatilla.
Neljälle
Valmistusaika 40 minuuttia + uunissa 40 minuuttia
VALMISTUSAINEET
200 g (gluteenittomia) lasagnelevyjä
150 g raastettua juustoa (esim. emmentalia tai gruyèrea)
400 g raejuustoa
Sienikastike
25 g kuivattuja sieniä
1 iso sipuli
2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
500 g sieniä (esim. herkku- tai siitakesieniä tai portobelloja)
8 timjaminvartta
Pinaattisalaatti
200 g tuoretta pinaattia
1 pieni punasipuli
½ punainen chili
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
suolaa ja pippuria
VALMISTUSOHJEET
1. Laita kuivatut sienet pieneen kulhoon ja kaada päälle kylmää vettä. Anna turvota vähintään 20 minuuttia.
2. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota öljyssä isossa padassa.
3. Puhdista ja silppua tuoreet sienet. Paista sieniä sipulin joukossa, kunnes ne ovat kullanruskeita.
4. Nosta liotetut sienet vedestä. Varo sekoittamasta vettä, sillä pohjalle on saattanut valua hiekkaa tai roskia. Valuta liotusvesi siivilän läpi pannulle. Paista sieniä ja sipulia, kunnes vesi on haihtunut. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
5. Kokoa monta kerrosta lasagnea voideltuun vuokaan tässä järjestyksessä: lasagnelevyt, raejuusto, sienikastike ja juustoraaste. Ripottele päälle vielä raastettua juustoa. Peitä lasagne foliolla ja paista 180 asteessa noin 25 minuuttia. Poista folio ja paista vielä 15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja lasagnelevyt kypsiä.
6. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kuori ja silppua punasipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua. Sekoita öljy ja omenaviinietikka ja kääntele kastikkeen sekaan pinaatti, punasipuli ja chili. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile salaatti lasagnen kaverina.