Neljälle, Valmistusaika 45 minuuttia
Ainesosat:
50 g babypinaatin lehtiä
100 g kikhernejauhoja
½ tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
2 ¼ dl vettä
oliiviöljyä
Täyte
2 rkl oliiviöljyä
½ sipuli
150 g metsäsieniä
350 g kovaa tofua
4 rkl ravintohiivahiutaleita
½ sitruunan mehu
mustapippuria
Valmistusohje:
- Pese ja ryöppää pinaatti 10 sekunnin ajan kiehuvassa vedessä. Kaada lävikköön ja laske pinaattien päälle kylmää vettä. Taputtele lehdet kuiviksi keittiöpaperin avulla.
- Laita pinaatti, kikhernejauhot, suola, valkosipuli sekä vesi blenderiin ja aja taikinaksi. Paista neljä lettua erikseen pannulla pienessä tilkassa oliiviöljyä. Paista lettua 1−2 minuuttia ja kun alapuoli alkaa ruskistua, käännä lettu ja jatka vielä paistamista 1−2 minuuttia.
- Tee täyte: Kuutio sipuli ja kuullota oliiviöljyssä pannulla sienten kanssa noin 6−8 minuuttia. Mausta suolalla.
- Murskaa tofu. Sekoita tofu, ravintohiiva ja sitruunamehu kulhossa. Sekoita sipuli-sienipaistoksen joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä 2−3 minuuttia niin, että seos on lämmennyt. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lusikoi täyte lettujen päälle. Nosta letun päät täytteen päälle ja kääri rulliksi. Leikkaa rullat puoliksi ennen tarjoilua.
Ravintosisältö/annos
254 kaloria
16,3 g proteiinia
18,9 g hiilihydraatteja
4,2 g sokeria
13,5 g rasvaa
josta tyydyttynyttä 1,9 g
5 g kuitua
0,5 g suolaa
Lue myös:
Pinaattiparsakaalipihvit mangopaprikapedillä
Sienilasagnea ja pinaattisalaattia
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva