Mehukas appelsiinisalaatti

Appelsiinisalaatti on samaan aikaan makea ja kirpeä.

Neljälle

Valmistusaika 20 minuuttia

6 appelsiinia
1 kypsä avokado
½ sitruunan mehu
½ nippu vesikrassia
40 g suolaamattomia pistaasipähkinöitä

Vinegretti

1 salottisipuli
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
½ tl juustokuminaa
½ tl rosépippuria
suolaa
2 rkl oliiviöljyä

1. Kuori appelsiinit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Ripottele päälle vähän sitruunamehua, niin avokado ei alla mustua.

2. Vinegretti: Kuori ja silppua salottisipuli hienoksi. Sekoita sipulit, balsamiviinietikka, hunaja, juustokumina, jauhettu rosépippuri ja suola. Lisää lopuksi oliiviöljy.

3. Annostele appelsiinit ja avokado tarjoiluvadille tai suoraan lautasille. Ripottele päälle vinegretti ja murskatut pistaasipähkinät.

 

Lue myös:

Hedelmäinen kana-maissisalaatti

Välimeren salaatti

Kvinoa-itusalaatti on tuhti proteiinipommi

resepti ja kuva toimittanut spis bendre ja mat magasinet Miia Vähähyyppä