Uunibataatti antaa salaattiin mehevyyttä ja hyviä hiilareita.
Salaatista riittää kahdelle
2 broilerin rintafileetä
öljyä paistamiseen
suolaa
Salaatti
500 g bataattia
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
½–1 tuore vihreä chili
1 nippu korianteria
1 punasipuli
1 rkl seesaminsiemeniä
suolaa ja pippuria
Limettikastike
¼ dl limettimehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
¼ dl oliiviöljyä
Tarjoiluun
100 g salaattia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 limetti
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori bataatit ja leikkaa sentin viipaleiksi. Nosta palat leivinpaperille ja ripottele päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Paista 10 minuuttia tai kunnes viipaleet ovat kypsiä.
2. Paista broilereita öljytilkassa pannulla pari minuuttia. Mausta suolalla ja paista kypsiksi uunissa.
3. Sekoita limettimehu, hunaja ja oliiviöljy kastikkeeksi.
4. Hienonna chili ja korianteri. Leikkaa punasipuli lohkoiksi. Kääntele sekaisin kuumat bataattisiivut sekä chili, punasipuli, korianteri, seesaminsiemenet ja limettikastike. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Sekoita vihreän salaatin joukkoon öljyä ja etikkaa. Tarjoile broilerit, lämmin bataattisalaatti sekä vihreä salaatti limettilohkojen kera.
Kokeile myös näitä salaattireseptejä: