Mehevä broileri-bataattisalaatti

Uunibataatti antaa salaattiin mehevyyttä ja hyviä hiilareita.

Salaatista riittää kahdelle

2 broilerin rintafileetä
öljyä paistamiseen
suolaa

Salaatti

500 g bataattia
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
½–1 tuore vihreä chili
1 nippu korianteria
1 punasipuli
1 rkl seesaminsiemeniä
suolaa ja pippuria

Limettikastike

¼ dl limettimehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
¼ dl oliiviöljyä

Tarjoiluun

100 g salaattia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 limetti

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori bataatit ja leikkaa sentin viipaleiksi. Nosta palat leivinpaperille ja ripottele päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Paista 10 minuuttia tai kunnes viipaleet ovat kypsiä.

2. Paista broilereita öljytilkassa pannulla pari minuuttia. Mausta suolalla ja paista kypsiksi uunissa.

3. Sekoita limettimehu, hunaja ja oliiviöljy kastikkeeksi.

4. Hienonna chili ja korianteri. Leikkaa punasipuli lohkoiksi. Kääntele sekaisin kuumat bataattisiivut sekä chili, punasipuli, korianteri, seesaminsiemenet ja limettikastike. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Sekoita vihreän salaatin joukkoon öljyä ja etikkaa. Tarjoile broilerit, lämmin bataattisalaatti sekä vihreä salaatti limettilohkojen kera.

 

Kokeile myös näitä salaattireseptejä:

Minttuinen lohi-mansikkasalaatti

Tofu-pinaattisalaatti

Värikäs nuudeli-kanasalaatti

Teksti Miia Vähähyyppä
Resepti ja kuva Mad ja Spis bendre