Lavash

Kahdeksalle , Valmistusaika 1 tunti

Ainesosat:

7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ sokeria
1 ½ dl vettä
1 kananmuna
80 g suolatonta voita
1 tl sormisuolaa

Valmistusohje:

1. Sulata voi. Sekoita jauhot, suola ja sokeri kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa vesi, muna ja 2 rkl voita. Lisää sitten vähitellen vesiseos jauhojen joukkoon koko ajan sekoitellen ja kun taikina alkaa muodostua, siirrä se jauhoitetulle alustalle. Vaivaa taikinaa hetki ja jaa se sitten neljään osaan. Peitä osat keittiöpyyhkeellä ja anna levätä 30 minuuttia.

2. Laita uuni lämpenemään 190-asteiseksi. Laita kahdelle uunipellille leivinpaperit ja voitele ne voilla. Käytä voiteluun puolet jäljelle jääneestä voista. Aseta kaksi taikinapalaa pelleille ja muovaa taikinasta ¼ cm:n paksuisia soikioita. Voitele leivät loppuvoilla ja ripottele päälle sormisuolaa.

3. Paista yksi pelti kerrallaan 10−15 minuuttia, kunnes leivät ovat kullanruskeita. Siirrä valmiit leivät pelliltä sivuun jäähtymään. Tarjoile baba ganoushin kanssa.

Ravintosisältö/annos

227 kaloria
6,9 g proteiinia
27,3 g hiilihydraatteja
0,3 g sokeria
9 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 4,9 g
4,5 g kuitua
0,6 G suolaa

Katso myös:

Täydellinen sekaleipä

Maukkaat proteiinisämpylät

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva