Lämmin spelttisalaatti karpaloiden ja myskikurpitsan kera

Myskikurpitsan makeus käy hyvin yhteen fetan ja pekonin kanssa. Salaatti sopii esimerkiksi lihapullien lisukkeeksi.

Neljälle
Valmistusaika 45 minuuttia (uunissa 30 minuuttia)

2 dl spelttihelmiä
150 g pekonia
1 myskikurpitsa
1 iso punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
½ tl juustokuminaa
½ tl kuivattua chiliä
suolaa
pieni nippu persiljaa
100 g kuivattuja karpaloita
150 g fetaa

Omenaviini-etikkakastike

2 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
suolaa ja pippuria
1. Keitä speltinjyvät kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä.

2. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Halkaise ja kuori myskikurpitsa, poista siemenet. Leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Pyörittele sipulit ja kurpitsat öljyn, juustokuminan, chilin ja suolan seassa. Peitä uunivuoka leivinpaperilla ja levitä seos paperin päälle. Paista kasviksia uunissa puoli tuntia, tai kunnes kurpitsa on kypsää.

3. Leikkaa pekoni kuutioiksi ja paista kuivalla pannulla. Valuta ylimääräinen rasva pekoneista talouspaperin päällä.

4. Sekoita varovasti kääntelemällä paistetut kasvikset, speltinjyvät, persilja ja karpalot.

5. Omenaviinietikkakastike: Sekoita öljy ja etikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita salaatin joukkoon.

6. Murusta feta ja ripottele pekoni salaatin päälle.

 

Lue myös:

Minttuinen lohi-mansikkasalaatti

Tofu-pinaattisalaatti

Värikäs nuudeli-kanasalaatti

resepti ja kuva toimittanut spis bendre ja mat magasinet Miia Vähähyyppä