Täytä kesäkurpitsat mustapapu-kaneliseoksella ja nauti! (Täyttävässä herkussa on vaivaiset 210 kcal…)
Libanonilaiset mustapapu-kesäkurpitsat
2 annosta
1 suuri kesäkurpitsa
1 tölkki mustapapuja
1 pieni tomaatti
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½tl jauhettua pippurisekoitusta
½ tl kuivattua yrttisekoitusta
¼ tl kanelia
Päälle
3 dl kiehuvaa vettä
½ kasvisliemikuutio
1 rkl tomaattipyreetä
- Halkaise kesäkurpitsa ja koverra sisus talteen. Säästä ja hienonna sisuksesta neljäsosa. Käytä loput myöhemmin esimerkiksi jauhelihakastikkeeseen tai salaattiin.
- Valuta joukkoon pavut, kuutioitu tomaatti, öljy, tomaattipyree ja mausteet. Täytä kesäkurpitsan puolikkaat ja laita vierekkäin uunivuokaan.
- Sekoita keskenään vesi, liemikuution puolikas ja tomaattipyree. Kaada neste vuokaan. Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä. Valele kesäkurpitsoja tomaattiliemellä muutamaan otteeseen kypsennyksen aikana.
Resepti KRISTA NIINIHARJU Kuva KIRSI-MARJA SAVOLA