Kevyt, libanonilainen kasvisherkku

Täytä kesäkurpitsat mustapapu-kaneliseoksella ja nauti! (Täyttävässä herkussa on vaivaiset 210 kcal…)

 

 

Libanonilaiset mustapapu-kesäkurpitsat

2 annosta

 

1 suuri kesäkurpitsa

1 tölkki mustapapuja

1 pieni tomaatti

1 rkl tomaattipyreetä

1 tl oliiviöljyä

½ tl suolaa

½tl jauhettua pippurisekoitusta

½ tl kuivattua yrttisekoitusta

¼ tl kanelia

Päälle

3 dl kiehuvaa vettä

½ kasvisliemikuutio

1 rkl tomaattipyreetä

 

  1. Halkaise kesäkurpitsa ja koverra sisus talteen. Säästä ja hienonna sisuksesta neljäsosa. Käytä loput myöhemmin esimerkiksi jauhelihakastikkeeseen tai salaattiin.
  2. Valuta joukkoon pavut, kuutioitu tomaatti, öljy, tomaattipyree ja mausteet. Täytä kesäkurpitsan puolikkaat ja laita vierekkäin uunivuokaan.
  3. Sekoita keskenään vesi, liemikuution puolikas ja tomaattipyree. Kaada neste vuokaan. Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä. Valele kesäkurpitsoja tomaattiliemellä muutamaan otteeseen kypsennyksen aikana.

 

 

Resepti KRISTA NIINIHARJU Kuva KIRSI-MARJA SAVOLA