Neljälle, valmistusaika 50 minuuttia
Ainesosat:
Paahdetut kikherneet:
400 g kikherneitä tölkissä
1/2 pieni kukkakaali
1 rkl oliiviöljyä
1 tl paprikaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
Keitto:
2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 sellerinvartta
2 timjaminoksaa
suolaa
1 iso kukkakaali
1 iso jauhoinen peruna
1 l vähäsuolaista kanalientä
mustapippuria
1 rkl roseepippuria
4 rkl vähärasvaista creme fraichea
Valmistusohje:
1. Paahda ensin kikherneet. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Kuivaa kikherneet talouspaperilla. Paloittele kukkakaali suupalan kokoisiksi paloiksi.
2. Sekoita kikherneet, kukkakaalin palat, oliiviöljy, paprika, suola ja mustapippuri kulhossa. Levitä seos uunipellille.
3. Paahda noin 30 minuuttia noin puolessavälissä sekoittaen.
4. Valmistele keittoainekset: hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi, pilko selleri, paloittele kukkakaali sekä kuori ja viipaloi peruna. Riivi timjaminoksasta lehdet. Jätä toinen oksa koristeluun.
5. Kuumenna oliiviöljyä suuressa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli, valkosipuli, selleri, timjamin lehdet ja hyppysellinen suolaa. Anna pehmetä noin 8 minuuttia.
6. Sekoita joukkoon kukkakaali, peruna ja kanaliemi. Kiehauta. Kun keitto kiehuu, pienennä lämpöä ja anna hautua 25–30 minuuttia, kunnes kukkakaalit ja perunat ovat pehmenneet.
7. Soseuta keitto. Lisää vielä kanalientä, jos keitto on kovin paksua. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
8. Jaa keitto kulhoihin ja koristele paahdetuilla kikherneillä ja kukkakaalilla, roseepippurilla, creme fraichella ja timjaminlehdillä.
RAVINTOSISÄLTÖ/ANNOS
366 kaloria
15,8 g proteiinia
48,0 g hiilihydraatteja
11,3 g sokeria
14,7 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 3,1 g
9,9 g kuitua
0,9 g suolaa
Lue myös: