Kermainen kukkakaali-kikhernekeitto

Neljälle, valmistusaika 50 minuuttia

Ainesosat:

Paahdetut kikherneet:
400 g kikherneitä tölkissä
1/2 pieni kukkakaali
1 rkl oliiviöljyä
1 tl paprikaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria

Keitto:
2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 sellerinvartta
2 timjaminoksaa
suolaa
1 iso kukkakaali
1 iso jauhoinen peruna
1 l vähäsuolaista kanalientä
mustapippuria
1 rkl roseepippuria
4 rkl vähärasvaista creme fraichea

Valmistusohje:

1. Paahda ensin kikherneet. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Kuivaa kikherneet talouspaperilla. Paloittele kukkakaali suupalan kokoisiksi paloiksi.
2. Sekoita kikherneet, kukkakaalin palat, oliiviöljy, paprika, suola ja mustapippuri kulhossa. Levitä seos uunipellille.
3. Paahda noin 30 minuuttia noin puolessavälissä sekoittaen.
4. Valmistele keittoainekset: hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi, pilko selleri, paloittele kukkakaali sekä kuori ja viipaloi peruna. Riivi timjaminoksasta lehdet. Jätä toinen oksa koristeluun.
5. Kuumenna oliiviöljyä suuressa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli, valkosipuli, selleri, timjamin lehdet ja hyppysellinen suolaa. Anna pehmetä noin 8 minuuttia.
6. Sekoita joukkoon kukkakaali, peruna ja kanaliemi. Kiehauta. Kun keitto kiehuu, pienennä lämpöä ja anna hautua 25–30 minuuttia, kunnes kukkakaalit ja perunat ovat pehmenneet.
7. Soseuta keitto. Lisää vielä kanalientä, jos keitto on kovin paksua. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
8. Jaa keitto kulhoihin ja koristele paahdetuilla kikherneillä ja kukkakaalilla, roseepippurilla, creme fraichella ja timjaminlehdillä.

RAVINTOSISÄLTÖ/ANNOS

366 kaloria

15,8 g proteiinia

48,0 g hiilihydraatteja

11,3 g sokeria

14,7 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 3,1 g

9,9 g kuitua

0,9 g suolaa

Lue myös:

Salaatti uunissa paahdetuista tomaateista

Mausteinen bataatti

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva