Salaatti uunissa paahdetuista tomaateista

Neljälle, valmistusaika 45 minuuttia.

Ainesosat:

600 g makeita kirsikkatomaatteja (heirloom)

2 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

1 salottisipuli

1 tl fenkolinsiemeniä

2 viipaletta vaaleaa leipää

250 g puhvelimozzarellaa

2 rkl kiinansipulia

suolaa

rouhittua mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Puolita kirsikkatomaatit ja pilko valkosipuli ja salottisipuli pieneksi. Leikkaa leipä kuutioiksi. Hienonna kiinansipuli.
  2. Sekoita tomaatit oliiviöljyn, valkosipulin, salottisipulin ja fenkolinsiementen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Siirrä tomaatit uuninkestävässä astiassa uuniin. Kun ne ovat paahtuneet 20 minuuttia, nosta uuniin myös leipäpalat erillisessä astiassa.
  4. Paahda tomaatteja uunissa kaikkiaan noin 30 minuuttia, kunnes ne tuntuvat veitsenkärjellä kokeiltaessa pehmeiltä.
  5. Ota tomaatit ja leipäkuutiot uunista yhtä aikaa ja anna niiden jäähtyä viitisen minuuttia.
  6. Sekoita tomaatit ja leipäkuutiot tarjoiluastiassa. Nostele niiden päälle mozzarellapalaset ja kiinansipuli. Tarjoa heti.

RAVINTOSISÄLTÖ/ANNOS

282 kaloria

11,3 g proteiinia

17,1 g hiilihydraattia

1,2 g sokeria

18,0 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 1,0 g

2,7 g kuitua

0,8 g suolaa

Lue myös:

Aasialainen omeletti

Herkkusienibolognese ja Linguine-pastaa

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva