Neljälle, valmistusaika 45 minuuttia.
Ainesosat:
600 g makeita kirsikkatomaatteja (heirloom)
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
1 tl fenkolinsiemeniä
2 viipaletta vaaleaa leipää
250 g puhvelimozzarellaa
2 rkl kiinansipulia
suolaa
rouhittua mustapippuria
Valmistusohje:
- Lämmitä uuni 180 asteeseen. Puolita kirsikkatomaatit ja pilko valkosipuli ja salottisipuli pieneksi. Leikkaa leipä kuutioiksi. Hienonna kiinansipuli.
- Sekoita tomaatit oliiviöljyn, valkosipulin, salottisipulin ja fenkolinsiementen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Siirrä tomaatit uuninkestävässä astiassa uuniin. Kun ne ovat paahtuneet 20 minuuttia, nosta uuniin myös leipäpalat erillisessä astiassa.
- Paahda tomaatteja uunissa kaikkiaan noin 30 minuuttia, kunnes ne tuntuvat veitsenkärjellä kokeiltaessa pehmeiltä.
- Ota tomaatit ja leipäkuutiot uunista yhtä aikaa ja anna niiden jäähtyä viitisen minuuttia.
- Sekoita tomaatit ja leipäkuutiot tarjoiluastiassa. Nostele niiden päälle mozzarellapalaset ja kiinansipuli. Tarjoa heti.
RAVINTOSISÄLTÖ/ANNOS
282 kaloria
11,3 g proteiinia
17,1 g hiilihydraattia
1,2 g sokeria
18,0 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 1,0 g
2,7 g kuitua
0,8 g suolaa
Lue myös:
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva