Kaura–banaanivohvelit

Neljälle, valmistusaika 30 min

Ainesosat:

3 ½ dl vähärasvaista granolaa
1 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
suolaa
1 ½ dl piimää
1 banaani
1 iso kananmuna
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl vaniljauutetta
2 dl mansikoita
2 rkl manteleita
1 rkl tomusokeria

Valmistusohje:

1. Jauha tehosekoittimella tai monitoimikoneella hienoksi granola, kaakaojauhe, leivinjauhe, kaneli ja hyppysellinen suolaa.
2. Lisää piimä, pilkottu banaani, muna, vaahterasiirappi ja vaniljauute. Sekoita, kunnes seos on tasaista.
3. Kuumenna vohvelirauta laitteen ohjeiden mukaan.
4. Nosta kauhalla taikinaa vohveliraudalle, sulje kansi ja kypsennä laitteen ohjeiden mukaan. Valmis vohveli on kypsä sisältä ja pinnalta rapea.
Paista kaikki vohvelit samalla tavalla.
5. Ripottele vohveleiden päälle ennen tarjoilua vaahtera­siirappia ja koristele paloitelluilla mansikoilla ja rouhituilla manteleilla. Viimeistele halutessasi tomusokerilla.

Ravintosisältö/annos

294 kaloria

8,5 g proteiinia

51,2 g hiilihydraatteja

23,6 g sokeria

7,4 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 1,4 g

4,7 g kuitua

0,6 g suolaa

Lue myös:

Banaaninen kahvismoothie

Aasialainen omeletti

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva