Kasvis-tofu-curry

Tuoksuva curry on parasta lohturuokaa.

Neljälle

 

Ainekset

2 rkl kookosöljyä

1 iso sipuli

2 isoa porkka

4 sellerin vartta

400 g kiinteää tofua

2 tl mietoa curryjauhetta

1 tl jauhettua kuminaa

1 tl jauhettua korianteria

½ tl jauhettua kurkumaa

hyppysellinen tomusokeria

250 g lyhytjyväistä riisiä (mm. puuroriisi)

7,5 dl kasvislientä

2 dl kevytkookosmaitoa

75 g cashewpähkinöitä

kourallinen persiljanlehtiä

suolaa

mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Sulata kookosöljy isossa paistinpannussa tai wokissa keskilämmöllä.
  2. Kuori ja pilko sipuli, viipaloi kuoritut porkkanat ja sellerit. Lisää pannulle suolan kanssa ja kypsennä 6-8 minuuttia.
  3. Sekoita joukkoon kuivattu ja kuutioitu tofu ja wokkaa 2-3 minuuttia korkeammalla lämmöllä kunnes paistos saa väriä. Sekoita joukkoon mausteet ja sokeri, pienennä lämpötilaa ja kypsennä vielä pari minuuttia.
  4. Sekoita joukkoon pari kertaa huuhdeltu ja valutettu riisi sekä kasvisliemi. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 20-25 minuuttia, kunnes riisi on kypsää ja neste imeytynyt.
  5. Sekoita joukkoon kookosmaito ja kuumenna. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
  6. Lisää kypsään curryyn pähkinät ja persiljat ennen tarjoilua.

 

 

Ravintosisältö:

Energiaa 536 kcal/annos

Proteiinia 21,9 g

Hiilihydraattia 58,4 g

Sokeria 5,3 g

Rasvaa 25,1 g, josta tyydyttynyttä rasvaa 12,7 g

Kuitua 5,0 g

Suolaa 1,3 g

 

Lue myös:

Tofu-pinaattisalaatti

Currylla maustettu kananuudelikeitto

Kvinoasalaatti avokadolla ja mangotofulla