munakoisorullat
Juustotäyte sopii myös kesäkurpitsan pariksi.

Juustotäytteiset munakoisorullat

Neljälle, valmistusaika 25 minuuttia

Ainesosat:

2 suurta munakoisoa
1 ¼ dl cheddarjuustoa, raasteena
1 ¼ dl kovaa vuohenmaitojuustoa, raasteena
1 ¼ dl vähärasvaista tuorejuustoa
2 rkl mietoa chiliä hienonnettuna
2 rkl vähärasvaista maustamatonta jogurttia
1 tl savupaprikaa
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 rkl tuoretta timjamia, koristeeksi

Valmistusohje:

  1. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi. Levitä siivut uunipellille ja suolaa ne. Anna itkettyä sillä aikaa, kun valmistat täytteen.
  2. Laita juustot, chili, jogurtti, savupaprika, suola ja pippuri tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Voit lisätä hieman vettä, jotta saat seoksesta tasaisen.
  3. Laita uuni lämpenemään 180-asteiseksi. Pyyhi talouspaperilla munakoisojen pintaan noussut neste pois. Paahda munakoisoja uunissa 10−15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.
  4. Levitä munakoisojen toiseen päähän lusikallinen juustotäytettä ja kääri siivut rulliksi. Siirrä rullat tarjoiluastialle ja koristele timjamilla.

Lue myös:

Munakoisopihvit

Vietnamilaiset rullat cashewpähkinäkastikkeella

Brunssi-idea: munakasrullat ja paksoivokki

 

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva