Tofusta tulee rapsakampaa, kun sen malttaa pyöritellä korppujauhoissa.

Vietnamilaiset rullat cashewpähkinäkastikkeella

Vietnamilaiset rullat voi täyttää kaikella hyvällä ja terveellisellä: kokeile reseptiä, jossa rullien sisällä on nuudeleita, tofua, raitajuuria, punakaalia ja porkkanaa.

Kuudelle, valmistusaika 50 minuuttia

Ainesosat:

Kastike

1 rkl seesamiöljyä

½ pieni sipuli

1 pieni valkosipulinkynsi

1 pieni chili

165 g suolattomia cashewpähkinöitä

1,5 dl kookosmaitoa

2 rkl soijakastiketta

1 limetti

ripaus sokeria

Rullat

200 g vermiselli-nuudelia

500 g kiinteää tofua

maissijauhoja

3 rkl maapähkinäöljyä

2 raitajuurta

12 riisipaperia (15 cm halkaisija)

1 punakaali

3 isoa porkkanaa

1 nippu korianteria

Tarjoiluun

seesaminsiemeniä

1 kourallinen minttua

Tee näin:

1. Upota cashewpähkinät vartiksi kuumaan veteen pehmenemään.

2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sipuli, valkosipuli, chili ja ripaus suolaa. Kuullota viitisen minuuttia.

3. Lisää cashewpähkinät ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää soijakastike, limettimehu ja sokeri.

4. Kippaa seos tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Lisää kookosmaitoa, jos haluat juoksevamman kastikkeen.

5. Valuta siivilän läpi kulhoon. Peitä ja nosta sivuun.

6. Nosta nuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna pehmetä paketin ohjeen mukaan, noin 6–8 minuuttia.

7. Kuivaa tofun pinta talouspaperilla ja leikkaa kuutioiksi. Pyörittele palat maissijauhoissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

8. Kuumenna pannulla öljyä täydellä teholla. Paista tofuihin kullanruskea pinta. Kääntele tasaisin väliajoin. Nosta pannulta talouspaperille.

9. Valuta nuudelit ja kasta kylmään veteen. Valuta uudestaan ja nosta kuivumaan talouspaperille tai keittiöpyyhkeelle.

10. Viipaloi raitajuuri paperinohuiksi viipaleiksi (mandoliini on kätevin, mutta myös juustohöylä tai veitsi toimivat).

11. Kasta riisipaperi kuumaan veteen ja nosta paperille valumaan.

12. Nosta riisipaperin alareunaan tofupaloja ja raitajuurisiivuja, nuudeleita, silputtua punakaalta, pilkottua porkkanaa ja korianterinlehtiä.

13. Kääri tiukaksi rullaksi kääntäen jokaista reunaa keskelle. Kääri loput rullat.

14. Jaa cashewkastike pieniin kulhoihin. Koristele seesaminsiemenillä, korianterilla ja mintunlehdillä. Tarjoile rullat kastikkeen kera.

Ravintosisältö/annos

597 kaloria

24 g proteiinia

58 g hiilhydraattia

12 g sokeria

31 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 7 g

8 g kuitua

0,5 g suolaa

Tilaa Fit!

 

 

Teksti StockFood/Tekstikuva