Ruokaisa ja kevyt kesäateria.
Kahdelle
Valmistusaika 35 minuuttia
Valmistusaineet
1 iso munakoiso
vähän (vehnä)jauhoja
1 muna
2 dl korppujauhoja
öljyä
suolaa
Kastike
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 omena
1 rkl currya
1 tl kurkuma
4 dl kasvislientä
2 dl kreikkalaista jogurttia
suolaa
Vihreä salaatti
½ lollo rosso -salaatti
75 g rucolaa
öljyä
etikkaa
pippuria
30 g suolapähkinöitä
Tarjoiluun
täysjyväriisiä
säilöttyä inkivääriä
Valmistusohje
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Paista öljyssä. Kuori ja raasta omena. Lisää pannulle sipulien joukkoon omena, kasvisliemi ja mausteet. Anna porista noin 10 minuuttia.
- Soseuta kastike sauvasekoittimella. Lisää jogurtti ja mausta suolalla.
- Huuhtele munakoisot ja leikkaa noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Sekoita jauhot, korppujauhot ja muna ja kääntele munakoisot seoksessa. Paista keskilämmöllä öljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita. Valuta ylimääräinen öljy talouspaperiin ja mausta suolalla.
- Huuhtele salaatti ja rucola ja revi paloiksi. Kääntele joukkoon öljy, etikka ja pippuri. Ripottele päälle pähkinät.
- Tarjoile munakoisopihvit riisin, salaatin ja säilötyn inkiväärin kera.
Lisää leivitykseen ripaus lempimaustettasi, niin yhä paranee!