Munakoisopihvit

Ruokaisa ja kevyt kesäateria.

Kahdelle

Valmistusaika 35 minuuttia

Valmistusaineet

1 iso munakoiso

vähän (vehnä)jauhoja

1 muna

2 dl korppujauhoja

öljyä

suolaa

Kastike

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

öljyä paistamiseen

1 omena

1 rkl currya

1 tl kurkuma

4 dl kasvislientä

2 dl kreikkalaista jogurttia

suolaa

Vihreä salaatti

½ lollo rosso -salaatti

75 g rucolaa

öljyä

etikkaa

pippuria

30 g suolapähkinöitä

Tarjoiluun

täysjyväriisiä

säilöttyä inkivääriä

Valmistusohje

  1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Paista öljyssä. Kuori ja raasta omena. Lisää pannulle sipulien joukkoon omena, kasvisliemi ja mausteet. Anna porista noin 10 minuuttia.
  2. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Lisää jogurtti ja mausta suolalla.
  3. Huuhtele munakoisot ja leikkaa noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Sekoita jauhot, korppujauhot ja muna ja kääntele munakoisot seoksessa. Paista keskilämmöllä öljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita. Valuta ylimääräinen öljy talouspaperiin ja mausta suolalla.
  4. Huuhtele salaatti ja rucola ja revi paloiksi. Kääntele joukkoon öljy, etikka ja pippuri. Ripottele päälle pähkinät.
  5. Tarjoile munakoisopihvit riisin, salaatin ja säilötyn inkiväärin kera.

Lisää leivitykseen ripaus lempimaustettasi, niin yhä paranee!