hummuspirtelö
Voit maustaa hummuspirtelön myös mansikoilla tai suklaalla.

Hummuspirtelö

Kikherneistä ja ­tahinista valmistettu hummuspirtelö on aikamoisessa nosteessa. Eikä ihme, sillä sen lisäksi , että se maistuu hyvälle, Lähi-idästä kotoisin oleva herkku sisältää paljon vitamiineja ja proteiinia sekä kuitua, kaliumia ja magnesiumia. Lisäksi siinä on hyviä rasva­happoja.

Hummusbuumiin saatiin viime kesänä pöhinää, kun rapakon takana ruvettiin valmistamaan hummuspohjaisia pirtelöitä, vegaanisia the hummus shake -juomia. Se toimii kivan vilvoittavana välipalana, mutta ravintoarvojensa ansiosta se on erinomainen palauttelujuoma.

Hummuspirtelö yhdelle

1 ¼ dl keitettyjä kikherneitä tai säilykepapuja
0,6 dl tahinia
1 iso pakastettu banaani
2 ½ dl makeuttamatonta mantelimaitoa
2 taatelia
ripaus kanelia
tippa vaniljauutetta

Valmistusohje:

Huuhtele kikherneet. ­Poista taateleista tarvittaessa kivi. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi juomaksi. Tarkista maku ja nauti heti kylmänä.

Lähde: hummus & pita co.

Lue myös:

Pirteä papuhummus

6x terveellinen välipala – näillä pidät nälän loitolla

Terässmoothien salaisuus – Valkoinen papu

 

Teksti Päivi Ekola
Kuvat Fotolia