Kikherneistä ja tahinista valmistettu hummuspirtelö on aikamoisessa nosteessa. Eikä ihme, sillä sen lisäksi , että se maistuu hyvälle, Lähi-idästä kotoisin oleva herkku sisältää paljon vitamiineja ja proteiinia sekä kuitua, kaliumia ja magnesiumia. Lisäksi siinä on hyviä rasvahappoja.
Hummusbuumiin saatiin viime kesänä pöhinää, kun rapakon takana ruvettiin valmistamaan hummuspohjaisia pirtelöitä, vegaanisia the hummus shake -juomia. Se toimii kivan vilvoittavana välipalana, mutta ravintoarvojensa ansiosta se on erinomainen palauttelujuoma.
Hummuspirtelö yhdelle
1 ¼ dl keitettyjä kikherneitä tai säilykepapuja
0,6 dl tahinia
1 iso pakastettu banaani
2 ½ dl makeuttamatonta mantelimaitoa
2 taatelia
ripaus kanelia
tippa vaniljauutetta
Valmistusohje:
Huuhtele kikherneet. Poista taateleista tarvittaessa kivi. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi juomaksi. Tarkista maku ja nauti heti kylmänä.
Lähde: hummus & pita co.
Lue myös:
6x terveellinen välipala – näillä pidät nälän loitolla
Terässmoothien salaisuus – Valkoinen papu