Risotto on helpompaa kuin luulitkaan. Puoli tuntia ja pääset syömään.
Kahdelle
Valmistusaika 35 minuuttia
VALMISTUSAINEET
400 g sieniä, esimerkiksi herkkusieniä
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria
tuoretta timjamia
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
noin 1 l kasvislientä
100 g raastettua parmesaania
Punajuurisalaatti
1 punajuuri
100 g rucolaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
VALMISTUSOHJEET
1 Puhdista ja pilko sienet. Kuullota öljyssä, mausta suolalla ja timjamilla ja nosta sivuun. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota nopeasti öljyssä.
2 Kaada riisi pannulle ja kuullota hetki. Kaada sekaan viini ja anna imeytyä. Lisää kasvisliemi vähän kerrallaan ja keitä jatkuvasti sekoittaen noin 30 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.
3 Sekoita riisin sekaan sienet ja parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.
4 Kuori punajuuri ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Sekoita punajuuri, rucola, sitruunamehu ja öljy ja mausta suolalla. Annostele risotto syville lautasille ja tarjoile salaatin kera.