Neljälle, valmistusaika 45 minuuttia
Ainesosat:
Salsa verde
3 rkl pieniä kapriksia
2 rkl kivettömiä vihreitä oliiveja hienonnettuna
2 rkl suolakurkkua hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä
1 ruukku lehtipersiljaa
1 kourallinen mintun lehtiä
1 kourallinen tilliä
1 sitruuna
75 ml neitsytoliiviöljyä
2 rkl vettä
suolaa
mustapippuria
Kana
2 luutonta kananrintaa
2 rkl harissaa
oliiviöljyä
Valmistusohje:
- Valmista salsa verde: hienonna yritit ja valkosipuli. Purista sitruunasta mehu. Surauta kaprikset, oliivit, suolakurkut, yritit ja sitruunamehu tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon oliiviöljy ja vesi. Jatka sekoittamista, kunnes kastike on tasaista. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kannelliseen kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
- Mausta kanat harissalla, suolalla ja pippurilla. Kun grilli on tarpeeksi lämmin, laita kanat kypsentymään. Sulje kansi ja kypsennä noin 15−20 minuuttia. Kääntele paloja muutaman kerran kypsennyksen aikana.
- Kun lihat ovat kypsiä, siirrä ne astiaan, jonka peität foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa kana paloiksi ja lusikoi päälle salsa verdeä.
Ravintosisältö/annos
395 kaloria
41,2 g proteiinia
8,5 g hiilihydraatteja
3,7 g sokeria
24,5 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 3,4 g
1 g kuitua
0,8 g suolaa
Lue myös:
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva